SKAL VÆRE KLAR FOR TOUREN: Vegard Breen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKAL VÆRE KLAR FOR TOUREN: Vegard Breen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Vegard Breen skal ha fått Tour de France-ja

Nok en nordmann skal være klar for Tour de France.

VG melder mandag at Vegard Breen (26) er plukket ut som én av de ni rytterne Fortuneo-Vital Concept sender til sommerens Tour de France.

Nordmannens lag er ett av de fire som har fått tildelt «wild card» til det TV 2-sendte treukersrittet, som starter 2. juli.

– Dersom det stemmer, er det jo kjempegøy. Det er over forventningene til de fleste. Han er et litt ubeskrevet blad, en vi ikke har snakket så mye om, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) og Alexander Kristoff (Katusha) skal begge sykle Tour de France.

Breen signerte for Fortuneo-Vital Concept før inneværende sesong etter to år i Pro Tour-laget Lotto-Belisol (nå Lotto Soudal). Kaggestad tror Tour de France-deltakelse vil gi Breen, som har kontrakt ut 2016, et kjempeløft.

– Jeg har troen på Breen. Han er en veldig god syklist. Han hadde to tøffe sesonger i Lotto, men bare det at han fikk kontrakt med dem viser at han er et kjempetalent. Deltakelse i Tour de France kan bli en vitamininnsprøyting for Breen. Det er noe han kan vokse på, og det er en fantastisk mulighet til å markere seg mtp. videre karriere, sier Kaggestad.

26-årige Breen blir den 15. nordmannen som hekter startnummeret på ryggen og stiller til start i Tour de France. Lagets størrelse og profil vil gi Breen muligheten til å vise seg frem for tv-tittere verden over i juli.

– De bygger ikke et lag rundt en rytter, men har med ni mann som kan fullføre rittet, gå i brudd og har en god taktisk evne, sier Kaggestad.

Det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra Breen mandag.