Shaqiri: – Jeg håper ikke Puma lager kondomer

Nå varsler Puma gjennomgang av draktproblemene.

Kampen endte 0-0, og Frankrike og Sveits sikret seg dermed avansement til åttedelsfinalen i EM. Den store taperen etter kampen var imidlertid utstyrsgiganten Puma.

Hele fire sveitsere fikk den røde Puma-drakten revet i stykker som et papir underveis i kampen. Draktrevningene ble fort en snakkis på sosiale medier. Også Sveits' Xherdan Shaqiri lot seg rive med etter kampen.

– Jeg håper ikke Puma lager kondomer, sier Xherdan Shaqiri ifølge The Guardian.

Også Adidas måtte se noe av sitt utstyr gå i stykker i Lille søndag kveld. Valon Behrami plantet en knott i kampballen og punkterte den.

Se sammendrag fra kampen der draktene revnet, ballen punkterte og gressmatten ble slaktet i videovinduet øverst på siden!

Puma har nå varslet at de vil se nærmere på problemene som oppstod med Sveits' drakter.

– Det er første gang vi har opplevd. Fem Puma-lag har spilt ti kamper i turneringen uten den type problemer. Våre produktansvarlige ser nå nærmere på draktmaterialet. Vi kommer til å gi en oppdatering når vi har en, sier Puma i en pressemelding ifølge Reuters.

Farget banen grønn
Også gressmatten i Lille får knallhard kritikk etter søndagens kamp.

Flere spillere hadde problemer med å holde seg på beina på et løst dekke, og mandag har Uefa gitt beskjed til både Irland og Italia om at de ikke får lov til å trene på banen i Lille i forkant av onsdagens kamp. Arrangøren er redd treningene skal føre til ytterligere skade på en allerede skjør gressmatte.

Franske medier melder også at banen skal ha vært i dårlig stand før Frankrikes kamp mot Sveits grunnet et heftig regnvær. Banemannskapet skal ha farget deler av banen med grønnfarge før søndagens oppgjør, mens store industrivifter ble brukt i et forsøk på å fjerne størsteparten av fuktigheten i bakken.

Uavgjortresultatet i Lille sørger for at Frankrike går videre til åttedelsfinale som gruppevinner og Sveits som gruppetoer. Sveits spiller sin neste kamp i EM 25. mai mot nummer to fra gruppe C, mens Frankrike møter en av gruppetreerne.