SKADET: Belastningsskaden i hoften gjør at Marti Bjørgen må stå over landslagssamling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKADET: Belastningsskaden i hoften gjør at Marti Bjørgen må stå over landslagssamling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

– Vi bruker den tiden vi nå trenger for å være sikker på at hun blir helt bra

Marit Bjørgen står over landslagssamling.

Skidronningen Marit Bjørgen pådro seg tidligere denne måneden en belastningsskade i hoften. Skaden hindret henne i å gjøre sin første konkurranse etter fødselen.

Nå går også Bjørgen glipp av landslagssamlingen i Svarstad til uken på grunn av samme skade. Istedenfor vil hun holde seg i Oslo for å trene alternativt.

– Det beste for meg nå er å være hjemme og trene alternativt når jeg ikke kan delta i alle treningsaktivitetene vi gjennomfører på samling, forklarer Bjørgen i en pressemelding.

– Jeg er rolig med tanke på sesongoppkjøringen og opplever at dette går både bra og fremover, fortsetter hun.

Her går det galt i første sving for Bjørgen

Landslagets lege Fredrik S. Bendiksen mener skidronningen må bruke tiden for å komme seg helt etter skaden. Han avdramatiserer at skaden vil prege henne i sesongoppkjøringen. Til vinteren er det også VM i Lahti, der Bjørgen vil jakte på nye edle metaller til et allerede velfylt pokal- og medaljeskap.

– Marit trener alternativt og overbelastningstilstanden hun har kommer til å leges, sier landslagslegen, og utdyper:

– Vi er helt rolige på at Marit får forberedt seg godt nok til kommende sesong. Vi har god tid og vi bruker den tiden vi nå trenger for å være sikker på at hun blir helt bra.

Også landslagssjef Roar Hjelmeset mener at skaden ikke vil hindre Bjørgen i å trene godt i løpet av sommeren for å få et solid grunnlag inn mot sesongstart.

– Selv om Marit ikke deltar på samlingen i Svarstad får hun likevel trent både det hun kan og skal trene, forklarer den nyansatte landslagssjefen.