MINIBUSS: En eksplosjon rammet en minibuss i Kabul mandag morgen. FOTO: SHAH MARAI/AFP PHOTO
MINIBUSS: En eksplosjon rammet en minibuss i Kabul mandag morgen. FOTO: SHAH MARAI/AFP PHOTO Foto: Shah Marai

Minst 14 drept i eksplosjon i Kabul

Minst 14 personer er drept og flere såret etter at en eksplosjon rammet en minibuss i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et vitne fra nyhetsbyrået Reuters så flere antatt omkomne og minst to sårede bli løftet ut av kjøretøyet. Politi og titalls ambulanser hastet til åstedet.

Det har foreløpig ikke kommet noen detaljer om hva som forårsaket eksplosjonen.

Angrepet, som skjedde på hovedveien mot byen Jalalabad, er det første i Kabul siden fastemåneden ramadan ble innledet for to uker siden.

Det har kommet ulike opplysninger om hvem ofrene for selvmordsaksjonen var. En polititjenestemann sier minibussen kjørte statsansatte til jobb i byen, mens en fotograf for nyhetsbyrået AFP sier passasjerene var nepalske sikkerhetsvakter som jobbet ved et utenlandsk anlegg.

I forrige måned ble en buss med ansatte fra landets justisdepartement utsatt for et dødbringende selvmordsangrep, og en domstol i byen Ghazni ble angrepet 1. juni.

Taliban sier gruppen sto bak disse to angrepene og beskrev dem som hevnaksjoner etter at seks fengslede Taliban-medlemmer ble henrettet.

(NTB/TV 2)