PATRULJERER: Belgiske soldater går på gatene etter å ha gått til aksjon mot flere personer, som nå er mistenkt for terroriske. FOTO: NICOLAS MAETERLINCH/BELGA/AFP PHOTO
PATRULJERER: Belgiske soldater går på gatene etter å ha gått til aksjon mot flere personer, som nå er mistenkt for terroriske. FOTO: NICOLAS MAETERLINCH/BELGA/AFP PHOTO Foto: Nicolas Maeterlinck

– Terrorsiktede belgiere i slekt med selvmordsbombere

To av dem som ble pågrepet i helgens politiaksjoner i Brussel, er i slekt med selvmordsbomberne som sto bak angrepene mot den belgiske hovedstaden i mars, opplyser lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de mistenkte er fetter av Ibrahim og Khalid El Bakraoui, opplyser nyhetsbyrået Belga og kringkasteren VRT og viser til kilder i rettsvesenet. Forbindelsen er ikke offisielt bekreftet.

Ibrahim El Bakraoui var en av selvmordsbomberne som slo til mot Brussels internasjonale flyplass 22. mars.

Broren Khalid El Bakraoui sprengte seg selv på metrostasjonen Maelbeek. 32 personer ble drept i terrorangrepene i den belgiske hovedstaden.

Fetteren som nå er fengslet, har tidligere blitt dømt sammen med Ibrahim El Bakraoui, som hadde et kriminelt rulleblad.

– Skulle slå til mot fotballkamp

Det er ikke kommet noen detaljer om den andre personen som skal være i slekt med dem som sto bak angrepet i mars.

Tre personer er fengslet etter at tolv personer, alle belgiske statsborgere, ble pågrepet i helgens antiterroraksjon. Ifølge den flamske fjernsynskanalen VTM var det planlagt et angrep denne helgen. De skulle angripe Brussel under en av Belgias fotballkamper i Fotball-EM.

De tre er siktet for å tilhøre en terrororganisasjon og for forsøk på terrordrap. De øvrige ni pågrepne ble løslatt etter avhør. (NTB/TV 2)