BRUDD: TV 2 og Altibox har førsøkt å komme til enighet i forhandlinger, men har ikke lykkes. FOTO: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
BRUDD: TV 2 og Altibox har førsøkt å komme til enighet i forhandlinger, men har ikke lykkes. FOTO: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Brudd mellom TV 2 og Altibox

Det er brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox. Det betyr at alle Altibox-kunder står i fare for å miste alle TV 2-kanalene fra natt til tirsdag 21. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp den 1. juni. Partene valgte likevel å utsette fristen til 20. juni for å bruke mer tid på forhandlingene. Forhandlingene har ikke ført frem til enighet om en ny distribusjonsavtale.

– Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å komme til enighet, og det er derfor overhengende fare for at Altibox sine kunder mister TV 2-kanalene, sier Kjetil Nilsen som er direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

I titiden mandag kveld sitter partene fremdeles i forhandlinger.

– Det er fortsatt ikke klart hva som kommer til å skje, informerer kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl.

Siste utvikling i forhandlingene:

Ifølge Aftenbladet vil uenigheten omfatte 52 prosent av tv-skjermene i Rogaland. I tillegg til Rogaland, er Nord-Trøndelag, Buskerud og Telemark de mest berørte fylkene. Altibox har rundt 15 prosent av tv-markedet.

TV 2 ønsker ikke å kommentere detaljer i forhandlingene med Altibox.

– Slik situasjonen er nå vil Altibox sine kunder miste TV 2 sine kanaler fra natt til tirsdag 21. juni, sier Nilsen.

For kunder av Altibox som ønsker å følge fotball-EM i Frankrike finnes det likevel muligheter.

– Altibox-kundene skal ikke fortvile dersom det blir svarte skjermer fra og med 21. juni. Det er flere muligheter for de som vil se fotball-EM. Vi har selv internett-baserte TV 2 Sumo hvor alt TV 2-innhold er tilgjengelig, sier Kjetil Nilsen.