HEDRET: Sverre Kjelsberg innlemmer Lillebjørn Nilsen offisielt i Rockeim Hall of Fame i Trondheim, august, 2013.  Foto: Ned Alley/Scanpix.
HEDRET: Sverre Kjelsberg innlemmer Lillebjørn Nilsen offisielt i Rockeim Hall of Fame i Trondheim, august, 2013.  Foto: Ned Alley/Scanpix. Foto: Alley, Ned

Sverre Kjelsberg (69) er død

Artisten Sverre Kjelsberg er død, 69 år gammel. Han er mest kjent som bassist og vokalist i The Pussycats og som deltaker i Eurovision Song Contest i 1980 med «Samiid Ædnan».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artisten Sverre Kjelsberg ble i helgen funnet død i sitt hjem i Tromsø. Det bekrefter familien hans overfor NRK.

69-åringen møtte ikke opp i et familieselskap, og da familien ikke fikk kontakt med han lørdag morgen, begynte de å ane uråd.

Søsteren, Elisabeth Kjelsberg sier til NRK at broren har vært kreftsyk tidligere, men at han ble friskmeldt i fjor.

– Det skjedde brått og har kommet som et sjokk på oss alle. Vi er i dyp sorg, sier søsteren Elisabeth Kjelsberg på vegne av familien til NRK.

Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

FINALE: Sverre Kjeldsberg og Mattis Hætta på scenen i Oslo da de vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1980 med sangen «Samiid Ædnan». Foto: Paul Owesen, Scanpix
FINALE: Sverre Kjeldsberg og Mattis Hætta på scenen i Oslo da de vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1980 med sangen «Samiid Ædnan». Foto: Paul Owesen, Scanpix Foto: Owesen, Paul

Elsket i Tromsø

Musikkjournalisten Egon Holstad kjente Sverre Kjelsberg og har mye godt å si om den avdøde artisten fra Tromsø.

– Tromsø og Nord-Norge har mistet en av sine aller største popstjerner, også innenfor teatermiljøet. Jeg møtte han bare for noen dager siden og da var han helt frisk etter å ha vært plaget med kreft. Han hadde begynt å synge igjen og trene opp stemmen. Sverre Kjelsberg var en stor del av bybildet i Tromsø og kommer til å bli dypt savnet, sier Holstad til TV 2.

The Pussycats

Sverre Kjelsberg er mest kjent som bassist og vokalist i gruppen The Pussycats, som han var med å etablere i 1964.

– Unge folk er ikke klar over hvor store The Pussycats var på 60-tallet. Uten sidestykke er de en av de største popsensasjonene i Norge, og det er bare a-ha som kan vise til det samme, sier Egon Holstad.

Melodi Grand Prix

Han deltok også sammen med Mattis Hætta i Eurovision Song Contest i 1980 med «Sámiid ædnan».

Kjelsberg og Hætta nådde også frem med sitt politiske budskap om fredning av Alta-vassdraget. Sangen, og ikke minst Hættas fargerike samedrakt, fikk stor oppmerksomhet under finaleuken i Haag.

Sverre Kjelsberg ville ha fylt 70 år i oktober. Han etterlater seg tre voksne barn.