TV-KAMP: TV-reklamer er en viktig del av den amerikanske presidentkampen. Nå trenger Donald Trump hjelp til å finansiere de rådyre reklamene. Her er Trump avbilde fra et valgmøte i Las Vegas 18. juni. REUTERS/David Becker
TV-KAMP: TV-reklamer er en viktig del av den amerikanske presidentkampen. Nå trenger Donald Trump hjelp til å finansiere de rådyre reklamene. Her er Trump avbilde fra et valgmøte i Las Vegas 18. juni. REUTERS/David Becker Foto: David Becker

Desperat Trump: – Vi trenger 800.000 kroner innen i kveld

For første gang ber Donald Trumps team om akutt økonomisk hjelp til presidentkampanjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette skal være det aller første økonomiske «nødskriket» som har kommet fra Team Trump i valgkampen.

CNN skriver at følgende epost er blitt sendt ut til støttespillere og tilhengere lørdag.

«Akkurat nå trenger vi desperat 100.000 dollar for å få reklame på luften. Vi trenger ditt bidrag innen midnatt. I kveld. Løgneren Hillary er i ferd med å invadere folk med TV-reklamer, hvor hun angriper Mr. Trump. Men vi forbereder et motangrep», står det i eposten.

Motangrep

De som har forfattet brevet forteller videre at de i TV-reklamer vil gå til angrep på Clinton, blant annet med den kjente mail-skandalen og integriteten til de som spytter inn penger i hennes kampanje.

For presidentkandidater er det ikke uvanlig å be om raske penger fra sine støttespillere, men Donald Trump har gjentatte ganger understreket at han ikke vil be om penger før senere i kampanjen, og at det hittil har vært selvfinansiert.

Presidentvalget i USA er 8. november. Denne uken har de første TV-reklamene blitt sendt i USA, og både Clinton og Trump har som strategi å sverte motparten mest mulig.

I den første reklamen til Clinton gikk hun til angrep på Trump og dro frem volden som skjer på hans arrangementer, og at han selv har mobbet en funksjonshemmet reporter fra New York Times.

Det var i mai det ble klart at Donald Trump blir Republikanerens presidentkandidat. De siste ukene har meningsmålingene vist at det stadig blir tøffere for Trump å hevde seg.

Dårlige tall

En fersk måling fra Reuters denne uken viser at Hillary Clinton leder med 10,7 prosentpoeng på Trump. Det er likevel en nedgang for Clinton fra 14,3 prosentpoeng, som var det umiddelbare resultatet etter skytemassakren i Orlando.

En felles måling utført av The Washington Post og ABC News kommer det fram at 70 prosent av amerikanerne er negative til Donald Trump.

Hele 56 prosent sier det føler dette sterkt.

Det er de dårligste tallene for Trump siden han i fjor sommer annonserte at han ville stille som kandidat.

Til New York Times har Trump uttalt at han ikke har begynt selve kampen.

– Jeg har ikke startet enda. Jeg har enorm støtte ble republikanerne, men de snakker ikke om det, sier Trump.

Store deler av undersøkelsen ble utført før skytemassakren i Orlando, Florida.

For Hillary Clinton har også populariteten sunket. 43 prosent sier de er positivt innstilt til Clinton som kandidat, mens 55 prosent er negativt innstilt.

Resultatene for de to kandidatene er de dårligste for begge partiers kandidater siden 1984.