Riegelhuth Koren kom med til Rio-OL

Thorir Hergeirsson presenterte troppen som skal representere Norge i Rio-OL.

Se Norges åpningskamp i OL mot Brasil på TV 2 lørdag 6. august kl. 14.30!

Treneren for kvinnelandslaget i håndball, Thorir Hergeirsson, offentliggjorde søndag sine 14 utvalgte til OL i Rio i august.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende var at Linn-Kristin Riegelhuth Koren er med til Rio, etter å ha fått barn sent i desember.

– Uvirkelig
– Det har vært en fantastisk reise! Jeg har kost meg, nytt mamma-tilværelsen og har trent hardt. Jeg er veldig stolt og ydmyk over å ha fått en av plassene, fortalte Riegelhuth Koren til TV 2 etter at uttaket ble klart.

Se intervjuet med Riegelhuth Koren i videovinduet øverst!

Norges kamper i OL:

6/8: Norge-Brasil kl. 14.30
8/8: Spania-Norge kl. 19.40
10/8: Norge-Angola kl. 21.40
12/8: Montenegro-Norge kl. 21.40
14/8: Norge-Romania kl. 21.40

Alle kampene ser du på TV 2

Hun la vekt på at hennes fokus først og fremst har vært på henne selv, og å nå det toppnivået mange forbinder med henne. Likevel innrømmer hun at det var litt surrealistisk når hun først fikk beskjeden at hun var tatt ut.

– Det var stort! Det var noe jeg har drømt om og jobba for. Det var litt uvirkelig, og jeg tror ikke jeg har skjønt det helt enda. Det har vært utrolig mange timer trening både som gravid og etter. Men alt er mulig bare du har tro på det selv, fortalte Larvik-spilleren videre.

Hergeirsson fortalte at det var stor skepsis rundt Riegelhuth Koren, og at hadde laguttaket vært gjort i mai, så ville ikke 31-åringen ikke ha vært med.

TV 2s håndballekspert Randi Gustad påpeker at med Riegelhuth Koren er det nå fire mødre i troppen som reiser til Rio i august.

– Jeg trodde det skulle bli for tidlig for «Linka». Hun har masse rutine, og det er tydelig at Thorir har lagt vekt på nettopp det, sier Gustad.

– Nå er det fire mødre på laget. Det er gledelig. Det viser at håndballjentene har en unik evne til å komme seg fort i form igjen. Fra før har vi Katrine Lunde, Kari-Anne Grimsbø og Heidi Løke med barn.

TV 2s håndballekspert mener imidlertid at den største overraskelsen i troppen er uttaket av Emilie Hegh Arntzen.

– Den største overraskelsen i troppen for meg er Hegh Arntzen. At han tar med seg en spiller som er såpass ute av dansen synes jeg er overraskende. Som andrevalg til venstreback ville jeg heller hatt med Bettina Riegelhuth, men vi har heller ingen andre spesialister på streken ved siden av Heidi Løke. Hun klarer seg uten skade, men at det bare er tatt ut én strekspiller synes jeg er overraskende, sier Gustad.

Solberg ut, Lunde inn
Silje Solberg ble den keeperen som ikke fikk komme med til OL, men er med som Hergeirssons reserve, og femtende spiller.

Det blir også en retur for Katrine Lunde, som ikke kontroversielt nok ikke kom med til EM.

– Det blir kanongøy! Det er en helt annen opplevelse enn sist uttak, så det er veldig gøy! Det er fortsatt kjedelig å snakke om at jeg ikke kom med til VM, fortalte Lunde til TV 2.

Hun fortalte også at hun ikke fokuserer hvorvidt det er hun eller Kari Aalvik Grimsbø som blir Hergeirssons førstevalg under mesterskapet.

Solberg, som ble kåret til mesterskapets beste keeper under EM i 2014, var også med da Norge tok VM-gull i Danmark i 2015.

Lang prosess
– Vi har hatt en prosess gående ganske lenge. Det var ikke bare på Algarve har foregikk, den har foregått intensivt mer eller mindre fra januar, fortalte Hergeirsson før han offentliggjorde laguttaket.

Han la heller ikke skjul på at det eksisterer en fremtidsplan rundt uttaket, selv om laget først og fremst er tatt ut med tanke på å kjempe om de gjeveste medaljene under sommerens mesterskap.

Det betyr at spillere som Pernille Wibe, Stine Skogrand og Marta Tomac, som alle var med å vinne VM med Norge ikke kommer med denne gangen.

Norge er tatt ut i samme pulje som vertsnasjon Brasil, Spania, Montenegro, Romania og Angola. De åpner mesterskapet mot Brasil 6. august.

Den fulle norske landslagstroppen til OL:

Keepere: Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Katrine Lunde (Rostov)

Venstre kantspillere: Camilla Herrem (Holstebro), Sanna Solberg (Larvik)

Venstrehendte: Nora Mørk (Larvik), Amanda Kurtovic (Larvik), Linn Jørum Sulland (Györ), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik)

Høyrehendte bakspillere: Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Veronice Egebakken Kristiansen (Midtjylland), Ida Alstad (Györ), Emilie Hegh Arntzen (Byåsen)

Linjespiller: Heidi Løke (Györ)

Flerposisjonsspiller: Mari Molid (Randers)

Spiller nr 15 (reserve): Silje Solberg (Holstebro)