TRANGT: To stengt tunneler har ført til en omdirigering til gamleveien mellom Nedre Romslo og Trengereid. FOTO: Klaus Holthe/ TV2
TRANGT: To stengt tunneler har ført til en omdirigering til gamleveien mellom Nedre Romslo og Trengereid. FOTO: Klaus Holthe/ TV2

Kaos på E16 etter trailerbrann – omkjøring via smal bygdevei

To stengte tunneler på vestlandet har tvunget Statens vegvesen til å legge omkjøringen til en gammel vei mellom Nedre Romslo og Trengereid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En trailerbrann har stengt Risnestunnelen på E16 i Hordaland, opplyser Hordaland politidistrikt på Twitter like etter klokken 12.

I tillegg er Romslotunnelen stengt. Dette har ført til at trafikken blir omdirigert til gamleveien mellom Nedre Romslo og Trengereid. TV2-journalist Klaus Holthe er en av de som står fast i trafikken.

Han beskriver veien som for smal på visse steder til at to biler kan passere hverandre. Køen skal være nærmest stillestående like før klokken 13.

Hordaland politidistrikt opplyser på Twitter at brannen i traileren skal være slukket av føreren selv. Klokken 13.15 skal en kolonne være åpen og politiet driver manuell dirigering av trafikken på stedet.

– Status nå er at en tungbilberger er på stedet for å få traileren ut av tunnelen. Det er vanskelig å si når tunnelen vil være åpen for vanlig trafikk igjen, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt.

Klokken 13.45 melder politiet på Twitter at traileren er fjernet fra tunnelen, og veien er åpen for fri ferdsel.