TRENINGSNARKOMAN: Barack Obama er kjent for å ha et strengt treningsregime med styre- og kondistrening hver morgen. Likevel passer han på å spise frokost med familien hver dag. FOTO: AFP PHOTO / Saul LOEB
TRENINGSNARKOMAN: Barack Obama er kjent for å ha et strengt treningsregime med styre- og kondistrening hver morgen. Likevel passer han på å spise frokost med familien hver dag. FOTO: AFP PHOTO / Saul LOEB Foto: Saul Loeb

Slik starter åtte av verdens mektigste menn dagen

Hvordan blir man suksessrik? Svaret kan ligge i måten man starter hver dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du en morgenfugl eller en nattugle? Mens noen av oss har klare formeninger hvorvidt vi er A- eller B-menneske, viser forskning at de fleste av oss er relativt fleksible.

– To av tre er faktisk i denne nøytrale gruppen. Vi er ganske fleksible og kan relativt enkelt tilpasse oss til søvnvariasjoner i hverdagsrutinene våre, sier Tove Irene Dahl på Institutt for psykologi ved Universitetet i Tromsø til forskning.no.

Søvnmønstrene som avgjør om vi er mest opplagte på morgenen eller kvelden utvikles allerede som barn.

Mens noen liker å trene tidlig på morgenen, har andre kaffekoppen klar på nattbordet. Alle har sine egne ritualer, men gjør du de riktige tingene på morgenen?

Nettsiden sleepypeople.com har samlet rådene fra noen av historiens mest suksessfulle menn for å finne ut om det er en hemmelig måte å få en svingende start på dagen.

Steve Jobs

Grunnla Apple med Steve Wozniak.
Verdt over 62 milliarder kroner da han døde i 2011.
Lanserte iPod og iTunes. Revolusjonerte musikkindustrien.

Morgenrutine: Hver morgen kikket han på seg selv i speilet, og spurte: Hvis i dag er den siste dagen i mitt liv, ville jeg vært fornøyd med det jeg skal gjøre i dag?

Hvis svaret var nei for mange dager på rad visste han at noe måtte endres.

Mark Zuckerberg

Grunnla Facebook.
Verdt over 280 milliarder kroner.
Har gjort Facebook til det viktigste sosiale mediet i verden.

Morgenrutine: Zuckerberg er kjent for å kle seg på samme måte hver dag, fordi det fjerner «en avgjørelse han må ta hver dag». Han er også kjent for å starte dagen på svært lite søvn, da han ofte sitter opp og snakker med programmere til 06.00.

Winston Churchill

Tidligere britisk statsminister.
Ledet Storbritannia til seier i 2. verdenskrig.

Morgenrutinen: Churchill startet dagene sine kl 07.30, men han ble i sengen til rundt 11.00. Han spiste frokost, leste aviser og dikterte til sin sekretær.

Bill Gates

LÆRINGSVILLIG: Bill Gates trener hver morgen, men han kombinerer det med mental trening i tillegg gjennom å se læringsvideoer fra the Teaching Company. FOTO: AFP PHOTO / Mandel Ngan
LÆRINGSVILLIG: Bill Gates trener hver morgen, men han kombinerer det med mental trening i tillegg gjennom å se læringsvideoer fra the Teaching Company. FOTO: AFP PHOTO / Mandel Ngan Foto: Mandel Ngan

Grunnla Microsoft
Verdt 235 milliarder kroner
En av hovedfaktorene bak den verdensomspennende

Morgenrutinen: Gates er kjent som en forkjemper for god helse, og starter hver dag med en time på tredemøllen. Her ser han på læringsvideoer fra the Teaching Company.

Barack Obama

USAs president.
Verdt rundt 50 millioner kroner.
To ganger blitt valgt til president. Den første fargede presidenten i USAs historie.

Morgenrutine: Obama er kjent for å ha et strengt treningsregime. Han begynner dagen klokken 06.45 med å løfte vekter og trene kondisjon. Deretter spiser han frokost med familien og hjelper sine to døtre til skolen.

David Cameron

INGEN TV: Storbritannias statsminister David Cameron og hans kone Samantha passer på at barna ikke ser på TV om morgenen. I stedet ønsker de å aktivisere de unge. FOTO: AFP PHOTO / LEON NEAL
INGEN TV: Storbritannias statsminister David Cameron og hans kone Samantha passer på at barna ikke ser på TV om morgenen. I stedet ønsker de å aktivisere de unge. FOTO: AFP PHOTO / LEON NEAL Foto: Leon Neal

Britisk statsminister.
Verdt rundt 365 millioner kroner.
To ganger valgt til å være Storbritannias statsminister.

Morgenrutine: Cameron har fortalt at han og hans familie ikke ser på TV om morgenen. Han mener barna hans bør gjøre noe i stedet.

Howard Schultz

Administrerende direktør i Starbucks.
Verdt rundt 23 milliarder kroner.
Har utviklet en liten kaffekjede fra Seattle til å bli en av verdens største merkevarer.

Morgenrutine: Schultz står opp hver morgen klokken 04.30 for å gå tur med sine tre hunder og trene. Rundt 05.45 lager han kaffe, naturlig nok, til seg og sin kone.

Jeff Bezos

Grunnlegger og administrerende direktør i Amazon.
Verdt rundt 375 milliarder kroner.
Utviklet et av verdens største netthandelsteder.

Morgenrutine: Bezos er kjent for å mislike møter tidlig på morgenen. I stedet foretrekker han å spise en sunn frokost med familien, og unngå bruken av alarmklokker.