Torsdag åpnet han sitt siste prosjekt ved innsjøen Iseo i Italia.

Kunstneren Christo (81), også kjent som Alessandro Grassani, er født i Bulgaria, men er oppvokst i USA.

Han har i mange år hatt en stor drøm å lage en kunstinnstallsjon som gir folk følelsen av å gå på vannet.

Prosjektet har pågått i 22 måneder og har kostet over 140 millioner norske kroner, skriver New York Times.

Endre farge

Den over tre kilometer lange «veien» knytter sammen to øyer og fastlandet ved Lake Iseo, som ligger utenfor Milano.

Kunstneren sier veien er designet slik at den vil skifte farge når lyset og vannet endrer seg i løpet av dagen.

– Det er som et abstrakt maleri. Det vil endre seg hele tiden, sier Christo.

For å kunne bygge installasjonen har både ingeniører, byggefirmaer, dykkere og idrettsutøvere deltatt. Selve veien er 16 meter bred, består av 220.000 plastkuber, og er boltet fast i havbunnen.

Stoffet som er lagt over byggverket er vanntett og laget av et tysk firma i anledning prosjektet.

New York Times' utsendte skriver at det å gå på den flytende veien føles som om å sitte i en litt ustødig robåt. Det er valgfritt om man ønsker å gå med eller uten sko.

Gratis

Fra 3. juli vil kunstverket være åpent for allmennheten. Det koster ingenting, og folk flest kan besøke det hele døgnet. Det vil være livreddere og båter med sikkerhetspersonell rundt installasjonen til en hver tid.

– Jeg vet at disse prosjektene er totalt irrasjonelle og ikke til nytte. Verden kan leve uten dem, ingen trenger dem - bortsett fra jeg og Jean-Claude. Hun gjorde alltid et poeng ut av at de eksisterer fordi vi vil dem. Om andre liker det er det bare en bonus, sier kunstneren.

Kona Jean-Claude døde i 2009. De snakket for første gang om et flytende kunstprosjekt for 46 år siden, men det er først nå prosjektet ble en realitet.

Det var i 2005 at Christo og Jean-Claude gjorde sitt siste utendørsprosjekt sammen. Da lagde de 7500 oransje porter i Central Park i New York.

Christo er verdenskjent for sine kunstprosjekter, blant annet for å ha pakket inn Pont Neuf i Paris og Riksdagen i Berlin