Tre menn siktet for terrorplanlegging i Belgia

Politiet i Belgia har gjort nye arrestasjoner av personer mistenkt for å planlegge terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tolv personer mistenkt for å planlegge nye terrorangrep ble arrestert i Brussel fredag og lørdag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ni av de pågrepne ble i løpet av lørdagen løslatt, mens det ble tatt ut siktelse mot tre menn som er identifisert som Samir C, Moustapha B og Jawad B, melder NTB.

Ifølge VTM var det planlagt et angrep i Brussel denne helgen under en av Belgias fotballkamper i EM.

Pågripelsene skjedde etter at politiet gjennomførte rundt 40 ransakelser av leiligheter og hus i Belgia, for det meste i og rundt Brussel.

Rundt 40 personer skal være avhørt i forbindelse med ransakelsene.

Siktet for deltakelse i terrorgruppe

De tre mennene som ikke ble løslatt er siktet for «forsøk på drap ved terrorisme». En avlyttet telefonsamtale om et nært forestående angrep i Brussel var bakgrunnen for aksjonene, ifølge avisen Le Soir.

De tolv som ble pågrepet, satt lørdag i avhør og var ifølge belgisk påtalemyndighet mistenkt for å tilhøre en terrorgruppe som ønsket og hadde midler til å kunne gjennomføre aksjoner.

Foruten «forsøk på drap ved terrorisme» lyder siktelsen mot de tre også på «deltakelse i aktivitetene til en terroristgruppe».

Ikke link til terrorangrep i mars

Belgia ble rammet av terror så sent som 22. mars, da tre bomber ble sprengt. To av disse ble sprengt på Zaventem-flyplassen, mens den siste ble sprengt på en t-banestasjon i sentrum av Brussel.

32 personer ble drept, og over 300 ble skadet i angrepet. Dette var det verste terrorangrepet i Belgias historie. Etter angrepet har landet opprettholdt nest høyeste alarmnivå når det gjelder terror.

Påtalemyndighetene linker ikke helgens arrestasjoner med 22. mars-terroren.

(TV 2/NTB)