Fotballryktene: – Tre klubber vil betale Neymars utkjøpsklausul

Tottenham har funnet sin nye midtbanekriger. Nå er overgangen nesten i boks.

Se fredagens FC EM i videovinduet øverst!

EM ruller videre, men storklubbene sover garantert ikke av den grunn. De er faktisk lys våkne, skal vi tro Wagner Ribeiro, Neymars agent:

– Det er tre store klubber i verden som vil signere Neymar og betale klausulen på 200 millioner euro, sier han ifølge Manchester Evening News, som spekulerer i at disse tre klubbene er PSG, Manchester United og Real Madrid.

– Mer enn dette kan jeg ikke si, da det er sensitive opplysninger. Jeg kan bare garantere at Neymar er glad og fornøyd i Barcelona, fortsetter Ribeiro.

200 millioner euro tilsvarer 1,89 milliarder norske kroner, noe som i så fall ville vært tidenes største fotballovergang - med stor margin.

Det blir neppe fullt så mye penger i omløp når Everton skal forsterke laget denne sommeren, men signeringer blir det definitivt. Og selv om spillerjakten allerede er i gang, ønsker nyansatte Koeman, ifølge Liverpool Echo, å ha en sportssjef som han kan samarbeide med.

I mellomtiden har Koeman pekt ut Milan-spiller M'Baye Niang som en mulig forsterkning, men der møter han konkurranse fra både Leicester og West Ham.

Ronald Koemans overgang til Everton har gitt Southampton hodebry, og tidligere Roma-manager Rudi Garcia har blitt sterkt linket de siste dagene. Ifølge Times kan imidlertid Vitor Pereira fra Fenerbahce være en sterk outsider.

Samtidig fortsetter flukten bort fra den sørengelske klubben. Ifølge Mirror er Tottenham og Southampton nå enige om en overgang for Victor Wanyama. Kontrakten til den defensive midtbanespilleren går ut neste sommer, og kenyaneren, som fyller 25 år neste uke, ønsket ikke å forlenge den. Det ventes at Tottenham vil betale 11 millioner pund for spilleren.

Også Sunderland er på handletur, med West Hams Diafra Sakho som førstevalg. Dersom det ikke går veien, skriver Sunderland Echo at neste navn på listen er Wolfsburg-spiss Bas Dost. Samtidig er Saido Berahino - som alltid - på vei bort fra West Bromwich. Ifølge Daily Mirror har Crystal Palace nå føyet seg til en allerede lang liste over klubber som jakter på angriperen.