PROBLEMER: Her, i Rodrigo de Freitas Lagoon, skal roerne kjempe om OL-gull. Vertsbyen innrømmer imidlertid at de er i økonomisk krise før mesterskapet starter. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
PROBLEMER: Her, i Rodrigo de Freitas Lagoon, skal roerne kjempe om OL-gull. Vertsbyen innrømmer imidlertid at de er i økonomisk krise før mesterskapet starter. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes Foto: Ricardo Moraes

Rio i økonomisk krise før OL

– Vanskelig å innfri våre forpliktelser som vertsby.

Den brasilianske delstaten Rio de Janeiro har erklært økonomisk krise og medgir at de sliter før sommer-OL, som starter 5. august.

Landets rikeste delstat står foran en alvorlig økonomisk krise på grunn av reduserte skatteinntekter, opplyses det i en statlig publikasjon.

– Krisen gjør det vanskelig å innfri våre forpliktelser som vertsby under sommer-OL 2016 og de paralympiske leker, sier den midlertidige guvernøren Francisco Dornelles.

Det er dukket opp en rekke utfordringer i Brasil og Rio de Janeiro i forkant av sommerens OL.

I tillegg til de økonomiske problemene er det også tvil om sikkerheten er god nok for gjester og utøvere. Rio de Janeiro har opplevd en ransbølge og sammenstøt mellom politiet og kriminelle gjenger.

Brasil er også alvorlig rammet av det fryktede zikaviruset. (©NTB)