POPULÆRT: Metamfetamin er blant de mest populære narkotikaene i Thailand. Dette bildet ble tatt i 2011 da over 2,4 tonn narkotika ble beslaglagt. FOTO: PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
POPULÆRT: Metamfetamin er blant de mest populære narkotikaene i Thailand. Dette bildet ble tatt i 2011 da over 2,4 tonn narkotika ble beslaglagt. FOTO: PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL Foto: Pornchai Kittiwongsakul

Justisminister gir opp forbud: – Legaliser metamfetamin

Thailands justisminister, Paiboon Koomchaya, har foreslått å gjøre metamfetamin lovlig. Grunnen skal være landets mislykkede narkotikapolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thailands justisminister er lei av den mislykkende narkotikapolitikken i landet. Nå vil han legalisere metamfetamin. Det skriver Bangkok Post.

General Koomchaya fremmet forslaget på onsdag på et møte i kjølvannet av FNs konferanse om narkotika avholdt i april. Koomchaya påpekte i møtet med pressen etterpå vanskeligheten med å kjempe en krig mot narkotika.

– Flere land har nå forandret sin tilnærming til narkotikapolitikken, og vurderer hvordan de kan leve med dop, sa justisministeren ifølge Bangkok Post.

Hvis og når det blir aktuelt med en legalisering, vil alle etater jobbe for å sikre at distribusjon, salg og bruk av metamfetamin blir strengt kontrollert, ifølge Koomchaya.

I lovforslag som skal behandles senere i år, forslår Koomchaya å endre statusen for metamfetamin fra et hard til normalt narkotika. Koomchaya henviser til medisinske studier som viser at effekten metamfetamin har på helsen er mindre skadelig enn effekten alkohol og røyk har.

For kun to år siden hevdet justisministeren at landet har 1,3 millioner narkotikaavhengige, med 250 000 av disse i fengsel for narkotikarelaterte forbrytelser.