TOLV ÅR: En mann står tiltalt i provinsretten i Las Palmas for voldtekten av ei norsk jente i 2003. Den fornærmede var da kun 16 år gammel. Det enorme etterslepet i det spanske rettssystemet har ført til at rettssaken pågår nå, tolv år senere. FOTO: AFP PHOTO/ DESIREE MARTIN
TOLV ÅR: En mann står tiltalt i provinsretten i Las Palmas for voldtekten av ei norsk jente i 2003. Den fornærmede var da kun 16 år gammel. Det enorme etterslepet i det spanske rettssystemet har ført til at rettssaken pågår nå, tolv år senere. FOTO: AFP PHOTO/ DESIREE MARTIN Foto: Desiree Martin

Mann tiltalt på Gran Canaria for voldtekt av norsk 16-åring i 2003

Tolv år etter voldtekten av ei norsk jente i 2003 har en mann fra Mauritania blitt tiltalt. Aktor krever angivelig 15 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette skriver canariajournalen.no fredag kveld.

Voldtekten skal ha funnet sted på kjøpsenteret Plaza de Maspalomas sør på Gran Canaria i desember 2003.

Ifølge avisen La Provincia pågår rettsaken nå på Las Palmas.

– 12 år er ekstremt lenge

Redaktør i Canariajournalen.no, Hugo Ryvik, følger livet på øya tett. Han forteller at det er ikke uvanlig at rettssystemet i Spania bruker lang tid på å behandle alvorlige saker.

– Spansk rettsvesen sliter med stort etterslep og myndighetene har nylig satt igang krav om gjennomgang av alle saker for å få ned etterslepet ved å eventuelt henlegge mange saker og sette fart på andre.

– Men 12 år er ekstremt lenge, legger han til i en e-post.

Ifølge en rapport lagt frem av riksadvokat Vincente Garrido ble det kun tatt ut tiltale i 2,53 prosent av 242 158 kriminalsaker i 2014 på Kanariøyene.

Funnet med ansiktet ned i oppkast og blod

Den angivelige voldtekten av den da 16 år gamle jenta skal ha begynt da den mauritanske mannen med spansk statsborgerskap tok med jenta fra et diskotek på kjøpsenteret til en underjordisk parkeringsplass.

Vitner skal her ha funnet jenta med ansiktet ned i oppkast og blod. Skjørtet var oppe rundt livet på den norske jenta. Medisinske undersøkelser viser at en voldtekt har funnet sted, ifølge La Provincia.

Aktor krever 15 år fengsel og erstatning til den fornærmede på 100 000 euro.