NEDKJEMPET: Irakiske sikkerhetsstyrker feier i Fallujah etter de har gjenerobret sentrale del av byen fredag morgen. FOTO: AP Photo
NEDKJEMPET: Irakiske sikkerhetsstyrker feier i Fallujah etter de har gjenerobret sentrale del av byen fredag morgen. FOTO: AP Photo Foto: Uncredited

IS nedkjempet i irakisk by

Flere internasjonale medier melder at irakiske styrker har heist flagget på statlige bygninger i Fallujah. Byen har vært kontrollert av IS siden januar 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den strategisk viktige byen har i lang tid vært omtalt som nærmest tapt for IS. Ifølge The Telegraph skal den irakiske hæren i dag ha heist deres flagg på myndighetenes hovedkvarter i kjølvannet av flere rapporter om IS' krigere som forlot sine poster.

General Abdul Wahhab al-Saadi forteller til BBC at irakiske tropper i samarbeid med det lokale politiet inntok bysenteret fredag morgen.

Fallujah har vært under IS' kontroll lengre enn noen annen by i Irak og Syria. Med sin beliggenhet kun 50 kilometer vest for Bagdad, har den vært et viktig mål for den irakiske hæren gjenerobringen av Irak.

Beleiringen av byen og forstedene varte i flere måneder, før irakiske tropper begynte sin offensiv for fire uker siden.