DREPT: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av sin kjæreste, en lege i 50-årene i desember 2014. FOTO: TV 2 / PRIVAT
DREPT: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av sin kjæreste, en lege i 50-årene i desember 2014. FOTO: TV 2 / PRIVAT

Giftdrapet:

Kjærestepar dømt for å ha forfalsket testamentet

Signerte testamentet etter Anne Linell Sundts død. Paret kom med en uforbeholden tilståelse i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12. desember 2014 ble Anne Linell Sundt funnet død i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo. Under en måned senere gjorde hennes kjæreste, en lege i 50-årene krav på arv. Han skal ha oppsøkt dødsboets bestyrer, advokat Cathrine Møller Faaberg, og presentert et hjemmelaget testament, signert av Anne Linell Sundt og to vitner.

Uforbeholden tilståelse

Vitnene som signerte testamentet er et kjærestepar som bor i Oslo. De har erkjent å ha signert testamentet 5. januar 2015, 24 dager etter Sundts død. Det var legen som ba dem gjøre det. I dommen fra Oslo tingrett som kom denne uken står det følgende:

"Mandag 5. januar 2015 i Oslo bekreftet de med sin underskrift på et testamente som angivelig var utstedt av Anne Lindell Sundt, falskelig at testamentet var underskrevet av Sundt i deres nærvær.

Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten i dag. Riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysninger i saken, herunder anmeldelsen og siktedes forklaring."

Kjæresteparet ble i Oslo tingrett dømt til 45 dager fengsel hver. Kvinnen fikk hele straffen som betinget dom og slipper å sone. Mannen må sone 15 dager. I formildende retning legger retten vekt på at forholdet ble begått for 18 måneder siden, og at de siktedes erkjennelse ble avgitt for 15 måneder siden.

– Vi har ingen kommentar utover det som er gjengitt i dommen, sier parets forsvarer, Knut Thomas Berge til TV 2.

Løslatt mot meldeplikt

Oslo-legen i 50-årene som er siktet for forsettlig drap på 39 år gamle Anne Linell Sundt er for tiden løslatt mot meldeplikt en gang i uken. Han nekter straffskyld.

Politiet: Økonomisk motiv

Politiet mener legen kan ha hatt et økonomisk motiv for å drepe sin kjæreste Anne Linell Sundt. De hevder at legen hadde en presset økonomi og at han blant annet skal ha fått en stor restskatt. I tillegg skal han ha lånt rundt en million kroner av Linell Sundt, får TV 2 opplyst. Dette lånet skal være tilbakebetalt.