Til tross for at det i bunn og grunn er samme bil som en VW Golf, er Seat Leon mye mer tungsolgt på bruktmarkedet. 
Til tross for at det i bunn og grunn er samme bil som en VW Golf, er Seat Leon mye mer tungsolgt på bruktmarkedet. 

Her er det bare en ting som gjelder: Lav pris!

Liten tøffing som mange har glemt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi skal selge Seaten til samboeren, det er en Leon som ikke har gått så langt og er i OK stand. Noen riper og småbulker, men ellers helt OK. Den har også nettopp vært på EU-kontroll og ble godkjent med en gang. Men det er nesten ingen respons på annonsen, virker som markedet er helt dødt.

Det eneste er et par stykker som har ønsket å bytte med andre biler, men det er ikke aktuelt ettersom vi har tenkt å klare oss med bare en bil nå, i alle fall en stund. Har du noen råd til hva vi bør gjøre? Mvh Tor-Einar.

Benny svarer:

Hei Tor-Einar. Nei, det er ikke alltid moro eller enkelt å selge bruktbil. Mitt inntrykk er at dette markedet er ganske trått akkurat nå. Det ligger veldig mange biler ute til salgs, og konkurransen om kjøperne er tøff.

I ditt tilfelle har du også et merke som nok dessverre må sies å være tungsolgt. Det er over ti år siden Seat forlot det norske markedet som nybil. Og når bilmerker forsvinner, er det sjelden bra for hverken interesse eller priser.

Det betyr i praksis av svært få søker etter brukt Seat. Du får ingen ting gratis, og jeg er redd det egentlig bare er én ting som gjelder her: Nemlig lav pris!

Dessuten kan det nok være verdt å å kjøpe litt ekstra god eksponering for annonsen din, regner med at du har den liggende ute på nettet. Da kan du kanskje vekke interessen hos noen som i utgangspunktet ikke er ute etter en Seat, men som kan falle for bilen du selger likevel.

Seat Leon er jo tøffe biler. I prinsippet er det samme som en Golf, som er mye mer lettsolgt. Seat derimot, ser det ut til at mange her glemt helt. Rart, for det er en liten tøffing.

Gode bilder er viktig

Som vanlig er det også viktig å lage en god og fyldig annonse. Ta med mest mulig om bilen, hvilken stand den er i, servicer, reparasjoner og påkost underveis. At den nettopp er EU-godkjent er et stort pluss. Du kan også vurdere å ta en NAF-test eller en sjekk på verksted, det er alltid betryggende for en kjøper. Gode bilder er også viktig. Finn et fint sted med mest mulig rolig bakgrunn og ta mange bilder av bilen.

Det er aldri hyggelig å selge noe til en pris man selv synes er for lav. Men det er nå en gang slik at ingen biler er verdt mer enn noen er villig til å betale for den, så også med din bil. Lykke til med salget videre!

Les vår test av ny Seat Leon her:

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: