Slik lager du bestefars bamsepizza

I Sommer i Dyreparken lages det smakfull og ikke minst gøyal middag for store og små. Få oppskriften her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lørdagens Sommer i Dyreparken er det familieklassikeren pizza som står på menyen. Og ikke hvilken som helst pizza, det er nemlig tid for bamsepizza!

Få oppskriften på bestefars bamsepizza nedenfor.

I videoen ovenfor kan du se hvordan du går frem for å lage pizzaen.

Slik lager du bamsepizza

Ingredienser til deigen:

  • 3 dl vann
  • 1pk pizzagjær
  • 2ss olivenjolje
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 kg hvetemel

Slik går du fram:

Deigen lages helst 4-6 timer før bruk og settes på kjøl og dekkes med plast.

Den tas ut 20 minutter i romtemperatur før utforming av bamse.

Kroppen kan veie 220 gram, hodet 80 gram og 2 par ører på 30 gram stykk.

Formene trykkes ut forsiktig med hender, bruk litt mel.

Kropp og hode strykes med tomatsaus.

Hode pyntes med en liten rund tomat som deles i 2 til øyne og 2 halve løkringer til munn.

Kroppen dekkes av ost, skinke, pepperoni og litt ost på toppen.

Ha på ruccola når den tas ut av ovn. Bamsepizzaen stekes på 250°c i ca 10 minutter.

Se Sommer i Dyreparken lørdager klokken 20.00 på TV 2.