Nærmere 30 med steinblokker var svært dårlig sikret, i tillegg var utstyrert i dårlig forfatning. – Livsfarlig, sier Statens vegesen om det de avdekket. Foto: Statens vegvesen.
Nærmere 30 med steinblokker var svært dårlig sikret, i tillegg var utstyrert i dårlig forfatning. – Livsfarlig, sier Statens vegesen om det de avdekket. Foto: Statens vegvesen.

Stoppet av Vegvesenet:   – Dette var livsfarlig

Nedslående resultat i storkontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens vegvesen har trappet opp kontrollen med tunge kjøretøy på norske veier kraftig.

Her handler det om å sjekke både sjåfører, utstyr og kjøretøy – og luke ut de som ikke bør være på veiene.

Torsdag var det storkontroll ved Husum kontrollstasjons ved Løten i Hedmark. Og Statens vegvesens folk fikk litt av hvert å henge fingrene i.

Stoppet ikke for kontroll

Da kontrollen var avsluttet, så fasiten slik ut: Fire bremskontroller, tre med mangler. Av disse var to utenlandske og én norsk.

Fire kjøretøy ble ilagt bruksforbud. En henger ble avskiltet. To av de kontrollerte kjøretøyene manglet påbudt bombrikke, det ga to gebyrer på 8.000 kroner hver.

En sjåfør ble anmeldt for brudd på reglene om kjøre- og hviletid. I tillegg ble en anmeldt for å ikke stoppe for kontrollen.

Fikk tips: Se hva de stoppet!

Livsfarlig transport

Dette var likevel ikke det verste:

– Det mest alvorlige tilfellet var et norsk vogntog som hadde veldig dårlig lastsikring. Det var nærmere 30 tonn med løse steinblokker. Her var det anvendt helt feil måte å sikre steinblokkene på. I tillegg var utstyret i dårlig forfatning. Denne transporten var livsfarlig og ble stoppet før den kunne ha gjort stor skade, sier Geir Thomas Finstad som er fagleder for Utekontroll i Hedmark faggruppe hos Statens vegvesen.

Slik så det ut da kontrollen var over...