Tidligere landslagsspiller slakter Tysklands innsats mot Polen: – Forutsigbart!

Tyskland måtte nøye seg med 0-0 mot Polen.

Tyskland – Polen 0-0:

Både Tyskland og Polen skapte mer enn nok til å score, men torsdagens oppgjør i gruppe C endte 0-0.

Polen var faktisk nærmest seieren, men angriperen Arkadiusz Milik maktet på utrolig vis å bomme på to kjempesjanser i løpet av 2. omgang. Det betyr at EMs første målløse kamp er et faktum.

– Vi spilte bra, og var gode frem til siste tredjedel, men vi klarte ikke å spille ballen riktig og kom aldri til de store sjansene. Det må vi bli bedre på. Hvis ikke kommer vi ikke langt i denne turneringen. Vi var gode defensivt, bedre enn mot Ukraina, men offensivt var vi ikke god nok. Vi må også springe mer og vinne flere baller, sa Tysklands midtstopper Jerome Boateng ved kampslutt.

Polens megastjerne Robert Lewandowski mener 0-0 var et greit resultat.

– Vi er fornøyde med ett poeng. Tyskland kontrollerte kampen og hadde ballen mest, men vi hadde flere større sjanser, og burde kanskje scoret ett. Vi er uansett fornøyd med resultatet. Vi gjorde det vanskelig for dem, sa spisstjernen, før han slo fast:

– I 1. omgang ga vi dem kanskje for mye respekt, men i 2. omgang kom vi fremover på banen og skapte flere sjanser, mente den nybakte Bayern München-spilleren.

– Tyskland har en jobb å gjøre
Tidligere landslagskeeper Jens Lehmann, som fikk med seg 61 landskamper i løpet av sin karriere, slaktet både Tysklands innsats og Joachim Löws lagkuttak etter 0-0 mot Polen.

– Tyskland var for forutsigbare i angrep, og burde valgt andre løsninger offensivt. Tyskland ble aldri farlige nok, og dessverre ikke presise nok, sa Lehmann da han kommenterte kampen for BBC.

– Jeg er usikker på om det var riktig å plassere Thomas Müller på høyresiden. Han er mye farligere sentralt på banen. Og jeg synes synd på Benedikt Höwedes. Han er midtstopper, men må spille høyreback og kan ikke drible eller bidra offensivt som du forventer av en back, sa Lehmann.

Den tidligere Arsenal-keeperen var ikke særlig fornøyd med spesielt innsatsen til Mario Götze.

– Mario Götze bør ikke spille som «falsk ni'er», han er for liten til å utgjøre en trussel når det blir slått langpasninger. Jeg ville spilt med Thomas Müller der. Tyskland har en jobb å gjøre. Vi savner Miroslav Klose, og fire eller fem spillere kom til turneringen veldig utslitte, mente Lehmann.

Milik med kjempesjanse
Like etter sidebyttet kunne Arkadiusz Milik sendt Polen i ledelsen.

Grosicki fant lagkameraten i feltet, men på nærmest utrolig vis maktet Milik å sette ballen utenfor.

De første ti minuttene av 2. omgang ble langt mer underholdende enn de første 45 minuttene. Begge lag skapte mye mer offensivt og kampen bølget begge veier.

20 minutter før slutt fikk Mesut Özil avsluttet, men Polens keeper Fabianski reddet skuddet på mesterlig vis.

André Schürrle, som inn for Mario Götze i det 66. minutt, var svært delaktig i flere av Tysklands angrep.

I det 71. minutt gjorde Joachim Low ytterligere offensive grep. Mario Gómez kom inn for Julian Draxler.

Men ingen av Löws grep så ut til å virke, for oppgjøret mellom de to rivalene endte 0-0.

Tyskland slet før hvilen
Tyskland styrte det meste i åpningsminuttene og skapte en rekke farlige sjanser.

Blant annet headet Mario Götze like over målstengene allerede etter fem minutters spill.

Utover i omgangen dominerte Tyskland banespillet totalt. I det 15. minutt rev Thomas Müller seg løs på kanten og fant Toni Kroos i feltet, men avslutningen fra Real Madrid-spilleren gikk utenfor.

Men det ble bare nesten for Thomas Muller, Mario Götze, Mesut Özil, Sami Khedira og de øvrige tyske stjernene før pause.

Stillingen til pause var 0-0.

Hummels inn på laget for Tyskland
Tysklands trener Joachim Löw gjorde én endring fra laget som slo Ukraina for fire dager siden.

Bayern München-klare Mats Hummels kom inn for Shkodran Mustafi i Tysklands midtforsvar.

Polen gjorde to endringer på laget. Lukas Fabianski startet i mål på grunn av skaden til Wojciech Szczesny, og Kamil Grosicki tok Bartosz Kapustka plass på midtbanen.

Tysklands største seier mot Polen i EM (siden 1960) foran torsdagens oppgjør kom i 2008, da laget vant 2-0. Den gangen var Tom Henning Øvrebø dommer da Tyskland vant 2-0 takket være to scoringer av polskfødte Lukas Podolski. Han er for øvrig med i troppen i årets mesterskap også.

Begge lagene stod med full pott etter første runde. Tyskland vant 2-0 over Ukraina etter scoringer av Shkodran Mustafi og Bastian Schweinsteiger, mens Polen vant 1-0 over Nord-Irland etter scoring av Arkadiusz Milik.

Før kampen var utgangspunktet for begge lag derfor veldig enkelt:

Vinneren ville automatisk gå videre til sluttspillet. Ukraina ville definitivt være ute om Polen unngikk tap, mens seier til Tyskland ville gi Ukraina en ørliten teoretisk sjanse til å gå videre.

Slik startet lagene:

Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Hector, Boateng, Hummels, Höwedes - Khedira, Kroos - Draxler, Özil, Müller - Götze.

Polen (4-4-2): Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Milik, Lewandowski

Dommer: Björn Kuipers, Nederland

Stadion: Stade de France, Paris