ÅSTED: 41-åringen ble pågrepet like ved stedet der en 35 år gammel kvinne ble funnet knivdrept på Trosterud tirsdag kveld.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅSTED: 41-åringen ble pågrepet like ved stedet der en 35 år gammel kvinne ble funnet knivdrept på Trosterud tirsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Erkjenner å ha drept kona, men nekter straffskyld

Ektemannen (41) er fengslet i fire uker etter det brutale drapet på åpen gate.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drapssiktede 41 år gamle mannen er norsk statsborger og opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen er en 35 år gammel russisk borger. Paret var gift og har tre barn sammen.

Drapssiktede ble av Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i ettermiddag.

Skilsmisse mulig motiv

– TV 2 vet at skilsmisse har vært et tema i dette ekteskapet. Hva har han forklart selv om dette?

– Foreløpig har vi ikke gått veldig i dybden i avhør i de bakenforliggende omstendighetene i familien. Han har foreløpig gitt en kort fri forklaring om hendelsesforløpet. Men det vil selvsagt være et tema som vi kommer tilbake til i senere avhør, sier Sturla Henriksbø, politiadvokat i Oslo politidistrikt til TV 2.

Nekter straffskyld

Politiadvokat Sturla Henriksbø fra Oslo politidistrikt sier gjerningsmannen nekter straffskyld.

– I retten i dag har han ikke erkjent straffskyld, men han har knyttet seg til stedet og han har også erkjent å være gjerningspersonen i forhold til drapet.

– Hva har han forklart i avhør?

– Han har kun gitt en veldig kort forklaring ganske kort etter pågripelsen og han ønsket ikke da å gi en lengre forklaring fordi han var sterkt preget etter hendelsen. Vi kommer til å foreta nye avhør av han allerede i morgen formiddag, sier Henriksbø til TV 2.

Sjekker psykisk helse

Politiet ønsker å avklare 41-åringen psykiske tilstand og helse gjennom en prejudisiell observasjon for blant annet å sjekke om siktede er strafferettslig tilregnelig.