PÅGREPET: Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari er pågrepet av politiet etter VGs avsløring onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅGREPET: Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari er pågrepet av politiet etter VGs avsløring onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Forsvarsadvokat pågrepet etter VG-avsløring

Amir Mirmotahari, som beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer, er nå pågrepet av politiet, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mirmotahari avviklet tidligere torsdag sin advokatpraksis, etter VG-avsløringen som kom onsdag kveld.

Torsdag ble han pågrepet av politiet, siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter, melder VG.

Mirmotahari meldte seg selv på politihuset på Grønland torsdag ettermiddag, sammen med sin forsvarer, Anders Brosveet. Dette var etter avtale med politiet.

–Bakgrunnen er oppslaget i VG i går, som gjorde at vi har valgt å sikte ham, sier politioverbetjent Stein Olav Bredli i Oslo-politiet til TV 2.

Han sitter på ettermiddagen i avhør, mens politiet ransaker boligen hans og kontoret der han jobber.

Snakket om kidnapping

VG publiserte i går et lydopptak av en samtalen mellom Mirmotahari og en torpedo. Under opptaket ber tilsynelatende advokaten en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var ifølge VG at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg, og at en voldtektstiltalt klient skulle bli frifunnet. Selv sier Mirmotahari at samtalen er tatt ut av sin sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

Avviklet praksisen

Meldte seg for politiet etter VG-avsløring:

Advokaten selv sier i en uttalelse at han forstår at folk reagerer på opptakene. Samtidig opplyste han at han avvikler advokatpraksisen.

«Jeg ser at jeg har opptrådt på en måte som er egnet til å skade advokatstandens anseelse, og vil derfor avvikle min advokatpraksis med umiddelbar virkning», skriver advokat Amir Mirmotahari (38) i en uttalelse.

«Jeg forstår at opptakene opprører alle som hører dem. Det jeg sier i samtalen er svært krenkende overfor kvinnen det gjelder og det ber jeg om unnskyldning for», skriver advokaten i uttalelsen.