LILLESTRØM  20140911.
Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LILLESTRØM 20140911. Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Advokat avvikler praksis etter avsløring om kidnappingsplaner

Den kjente forsvarsadvokaten Amir Mirmotahari avvikler advokatpraksisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg ser at jeg har opptrådt på en måte som er egnet til å skade advokatstandens anseelse, og vil derfor avvikle min advokatpraksis med umiddelbar virkning», skriver advokat Amir Mirmotahari (38) i en uttalelse, melder VG.

Avisen publiserte i går et lydopptak av en samtalen mellom Mirmotahari og en torpedo. Under opptaket ber tilsynelatende advokaten en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var ifølge VG at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg, og at en voldtektstiltalt klient skulle bli frifunnet. Selv sier Mirmotahari at samtalen er tatt ut av sin sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

«Jeg forstår at opptakene opprører alle som hører dem. Det jeg sier i samtalen er svært krenkende overfor kvinnen det gjelder og det ber jeg om unnskyldning for», skriver advokaten i uttalelsen.

Førstestatsadvokat Jørn Maurud har bedt politiet om å etterforske saken. Samtidig har Tilsynsrådet for advokatvirksomhet åpnet sak mot Mirmotahari.

Advokaten påpeker at «det er fullstendig uakseptabelt for en advokat å ha en slik samtale med en voldskriminell», men at opptaket er gjort «av en kriminell i den hensikt å bruke dem til utpressing av meg og min familie», skriver Mirmotahari.