DØD: Lane Graves (2) ble dratt ut i vannet av en alligator. 16 timer senere ble han funnet død. Foto: Splash News/NTB Scanpix
DØD: Lane Graves (2) ble dratt ut i vannet av en alligator. 16 timer senere ble han funnet død. Foto: Splash News/NTB Scanpix Foto: Splash News

Lane (2) skulle bare leke – døde etter å ha blitt angrepet av alligator

Matt og Melissa Graves kastet seg ut i vannet, i et desperat forsøk på å redde sønnen fra alligatoren. 16 timer senere ble Lane (2) funnet druknet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den grusomme hendelsen har rystet en hel verden.

Lille Lane Graves (2) og familien koste seg på ferie i Disney World i Orlando da ulykken inntraff.

Familien bodde på Walt Disney World Hotel, og tirsdag tilbrakte de kvelden på et familiearrangement utendørs.

Slept ut i vannet

Foreldrene, Matt og Melissa Graves, var sammen med datteren Ella (4) og sønnen Lane (2) på utekino. Det ble arrangert like ved en lagune.

I 21-tiden tirsdag kveld vandret Lane avgårde.

2-åringen var så vidt ute i vannet med et ben da en alligator gikk til angrep. Foreldrene og andre på arrangementet ble sjokkerte vitner til at gutten ble revet ut i vannet av alligatoren, skriver CNN.

Alligatoren skal ha vært mellom 1,5 og 2 meter lang.

Både Matt og Melissa Graves kastet seg ut i vannet for å forsøke å redde sønnen. Matt forsøkte å kjempe mot alligatoren for å få sønnen løs.

Men hendelsen skjedde svært fort, og Lane ble raskt dratt under vann og forsvant med alligatoren.

Matt Graves fikk lettere skader i forsøket på å redde sønnen. Det ble raskt igangsatt et omfattende søk etter gutten, men onsdag ble Lane Graves funnet død, 16 timer etter angrepet.

Gutten ble funnet av dykkere på rundt to meters dyp og han hadde mindre skader.

– Obduksjonsrapporten vil gi oss en endelig bekreftelse, men det er ingen tvil om at gutten ble druknet av alligatoren, sier sheriff Jerry Demings.

Mindre skader

Lane ble funnet mellom 10 og 15 meter fra der han ble angrepet.

– Kroppen hans var helt intakt. Familien er i sjokk, men de er også lettet over å ha funnet sønnen sin, sier Demings, skrive NY Times.

Familien Graves kommer fra Elkhorn i Nebraska og var på familieferie i Florida.

Hittil er fem alligatorer hentet opp fra de kunstige innsjøene. De er alle drept og etterforskere vil forsøke å finne kjenntegn på tenner.

– Vi skal finne alligatoren som var involvert og fjerne den fra innsjøen, sier direktør i Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, Nick Wiley til CNN.

Han sier det er stor sjanse for at den allerede er død.

– Det er stor sjanse for at vi allerede har alligatoren, for de vi har ble tatt i akkurat dette området. Men får vi ikke treff på testene så vil vi lete etter alligatorer til vi har tatt den rette, sier Wiley til NBC News.

Alligatorer som går til angrep på mennesker er sjeldent i Florida. Siden 1973 har minst 23 mennesker mistet livet. Før den tragiske hendelsen tirsdag var forrige dødsulykke i oktober 2015.

Hendelsen skjedde var Walt Disney World.

– Som forelder og besteforelder går min medfølelse til familien Graves i denne grusomme tiden. Mine tanker og bønner er med dem, og jeg vet at alle i Disney viser sin dypeste medfølelse, sier administrerende direktør, Robert A. Iger.