Sverige: – Kvinnelig mottaksleder truet flyktninggutter til sex

To afghanske flykninggutter forteller at de ikke turte å nekte da kvinnen truet med å få dem utvist av Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sexen mellom «Tariq» «Omid» og den kvinnelige sjefen for en bolig for flyktninger i Midt-Sverige, ble både filmet og avbildet.

Avisen Ekuriren.se avslørte saken etter å ha fått sett bildene og snakket med guttene som lar seg intervjue anonymt.

På bildene og videoene kan man tydelig se ansikter og at det foregår samleie, bekrefter avisen som har sett de usladdede bildene.

Se Ekurirens intervju øverst i saken.

Truet med utvisning

De unge afghanske guttene oppsøkte avisen etter å ikke ha blitt hørt hos politi eller sosialetat. De forteller at de ble tvunget til å ha sex med kvinnen under trusler om at hun ville sørge for at de ville bli utvist hvis de ikke gjorde som hun sa. Hun lovet dem også klær og hygieneartikler hvis de gjorde som hun ville.

– Hun sa at hvis dere ikke har sex med meg, så ringer jeg Migrasjonsverket og får dere utvist, forteller en av guttene som er fullstendig anonymistert i intervjuet.

Kvinnen skal også ha tilbudt guttene alkohol. Ifølge dem var det også hun som ville de skulle filme sexen. Hun sa de skulle se på filmen når de savnet henne.

Nekter anklagene

Kvinnen det er snakk om nekter for alle anklager. Hun sier guttene har funnet på alt sammen.

– Om jeg skulle hatt det med noen, så er det vel forbudt å filme noen som har det i slike tilfeller? For å drive utpressing mot den personen?, sier hun til avisen.

Journalistene i Ekuriren forteller at guttene var svært ubekvemme når de skulle fortelle om hendelsene. Å ha samleie utenfor ekteskap er synd i hjemlandet Afghanistan, og forenelig med dødsstraff.

– Om de skulle fått vite dette i Afghanistan hadde de steinet oss til døde uten å nøle, sier Omid og Tariq.

Politiet sier til avisen at de jobber med å utrede saken, men vil ikke gi flere detaljer enn at de vurderer om det har skjedd et sexovergrep.