Bård (37) lover å gi alt for sitt tredje OL

Fredag går siste Rio-tog for bueskytterne. Men Bård Nesteng har en liten fordel.

Aldri før har det vært så mange deltagere på et verdenscupstevne i bueskyting som det er denne uken i Antalya i Tyrkia. Mange av de 549 skytterne har kommet for å kapre en av de aller siste ledige OL-billettene.

En av dem er Norges beste bueskytter, Bård Nesteng, som ennå ikke har kvalifisert seg til det som kan bli hans tredje OL.

Se reportasje øverst i saken!

– Hadde det vært opp til meg så hadde jeg vært kvalifisert for lenge siden, men det er mange om beinet og det er et ekstremt jevnt felt, sier Nesteng.

Fordel

Fredag skal hele 115 herreskyttere konkurrere om bare 3 ledige OL-plasser i en egen utslagskonkurranse.

Selv om nåløyet er trangt plasserte Nesteng seg som nummer 4 i kvalifiseringen, noe som gir et bedre seedingsutgangspunkt foran mann-mot-mann matchene.

– Jeg kan i hvert fall love at det blir en kjempehard konkurranse, og jeg kan love for min egen del at det blir maks innsats for å få tak i en av kvoteplassene, forteller 37-åringen på treningsfeltet.

Banen han skal konkurrere på fredag er en bane han har gode minner fra. Det var nettopp der han i 1999 innkasserte det som hittil er hans eneste verdenscupseier.

God flyt

Bueskytteren fra Fredrikstad debuterte i OL-sammenheng i Sydney 2000 og var også med i London 2012 hvor han fikk en god 9. plass.

Selv om veien mot Rio så langt har vært kronglete, har skytingen tatt seg opp den siste tiden, blant annet med en 8. plass i EM i forrige måned.

– Jeg har en ganske god følelse nå. Det har gått bra på trening og det har gått bra i flere konkurranser den siste tiden, så med en god dag på feltet så er jeg optimist.

Flere norske

Når det siste OL-toget går fredag skytes det matcher fra 1/48-delsfinale, hvilket vil si at man må vinne opptil syv enkeltmatcher for å nå helt opp.

NORSKE OL-HÅP: Fra venstre Simen Burhol, Bård Nesteng, Paul André Hagen og Jon-Ivar Nesset (skyter ikke OL-kvalifikasjon)
NORSKE OL-HÅP: Fra venstre Simen Burhol, Bård Nesteng, Paul André Hagen og Jon-Ivar Nesset (skyter ikke OL-kvalifikasjon)

I Antalya har Norge imidlertid flere kort på hånden enn Bård Nesteng. Også lagkompisene Paul André Hagen fra Elverum og Simen Burhol fra Lillestrøm skal skyte om OL-billetter, men de plasserte seg som henholdsvis 40 og 92 i kvalifiseringen og har dermed en tøffere vei helt frem.

Avhengig av utfallet i OL-kvalifiseringen for lag hvor Norge allerede er slått ut, kan antall ledige individuelle plasser øke fra 3 til maksimalt 6.