ÅPENHJERTIG: Rosabloggeren Sophie Elise Isachsen. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)
ÅPENHJERTIG: Rosabloggeren Sophie Elise Isachsen. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix) Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Sophie Elise: – Jeg har vært forelsket i jenter

Bloggeren Sophie Elise åpner seg i et blogginnlegg etter skytemassakren på en nattklubb for homofile i Orlando.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det jeg skal fortelle dere nå, ser jeg ikke på som noen stor sak, for det er det ikke. Homofil, heterofil bifil, lesbisk, jeg bryr meg ikke om hva man nå enn er, skriver Sophie Elise Isachsen i sitt siste blogginnlegg.

Det er skrevet i kjølvannet av skytemassakren på et utested for homofile i Orlando sist helg. 49 personer ble skutt og drept av gjerningsmannen Omar Mateen som senere ble drept av politiet.

I innlegg, som har fått navnet «Det er bare kjærlighet», tar bloggeren et oppgjør med homofobi. Hun er særlig kritisk til folk som stempler personer basert på hvilken legning de har.

– Jeg blir helt ærlig ganske irritert når noen bruker det at de er homofile som et slags stempel på hvem de er som person, for det har ikke noe med personlighet å gjøre – det har å gjøre med hvem du forelsker deg i, skriver hun.

Har vært forelsket i jenter

Bloggeren skriver at ingen noen gang har spurt om hun er heterofil fordi hun kun har vært kjæreste med gutter.

I innlegget skriver Sophie Elise at hun har vært forelsket i to jenter.

– Det var forelskelse på lik linje som om jeg var forelsket i en gutt. Hadde det fungert, og jeg ble sammen med en jente, så hadde jeg ikke tenkt noe mer over det enn om jeg ble kjæreste med en gutt, skriver hun.

Sophie Elise skriver også at hun flørter med jenter og at hun har tatt med seg jenter hjem fra byen.

Gleder seg til Oslo Pride

Sophie Elise understreker at innlegget ikke må leses som et "jeg står frem"-innlegg.

– Det er en ørliten del av den jeg er, for jeg er så mye mer enn den jeg blir forelsket i. Og da handler det, for meg, om personen, kjemi og timing, skriver hun.

Hun gleder seg til Oslo Pride som arrangeres denne helgen.

– Jeg gleder meg til Pride-dagene i Oslo og jeg gleder meg til årene som kommer, hvor jeg håper alle kan vise forståelse for hverandre og slutte å slenge ut ting som «du er gay» eller hun ser «litt lesbisk ut», skriver hun.