Payet leverte en eventyrlig forestilling

Øyvind Alsaker og Petter Myhre har tatt ut EM-laget etter den første runden.

EM-laget etter første runde kommer i en 3-4-3 formasjon. Italia får med hele 3 spillere, gli Azzurri leverte den beste prestasjonen i rundens eneste skikkelige storkamp mot Belgia.

Keeper:
Hannes Halldorsson, Island
To feberredninger på headinger fra Nani og Cristiano Ronaldo og flest redninger av alle i åpningsrunden (10). Trygg og god i feltet, hjalp Island til historisk EM-poeng.

Forsvar:
Gerard Piqué, Spania

Kritisert for sitt engasjement for Catalonia, men hele Spania kunne takke stopperkjempen som ble matchvinner mot seige Tsjekkia.

Leonardo Bonucci, Italia
Enorm autoritet som sjef i Italias bunnsolide forsvar. Vartet opp med en utsøkt målgivende til Giaccherini.

Jerome Boateng, Tyskland
Viktig i det offensive, selv om det var stopperkollega Mustafi som kom på scoringslisten. Akrobatisk redning på strek, sørget for at Tyskland holdt nullen i premieren.

Midtbane:
Antonio Candreva, Italia

En av mange gode på Italias midtbane. Enorm løpskraft og veldig delaktig i mange av Italias gode angrep. Målgivende til 2-0 og tok Hazard ut av matchen i lange perioder.

Toni Kroos, Tyskland
Kunne valgt Khedira også her, de to sentrale midtbanespillerne til Tyskland styrte det meste i oppgjøret mot Ukraina. Giftige skuddforsøk som nesten gikk inn og bestemte rytmen i matchen.

Luka Modric, Kroatia
Gigantisk match! Styrte tempoet, ballvinner og kreativ kraft, og matchvinner!

Ivan Perisic, Kroatia
Spiller aldri en dårlig landskamp. Toneangivende offensivt, ga høyreback Gönül kjempetrøbbel og slo gode innlegg. Kroatias nøkkelspillere viste god form i premieren, lover godt for fortsettelsen!

Angrep:
Andres Iniesta, Spania

Indreløper mot Tsjekkia, men med mange kamper på kanten får han plass i angrepet på laget vårt. Som alltid kreativ, virket å være overalt og selvfølgelig kom den målgivende pasningen fra maestroen.

Dimitri Payet, Frankrike
Rundens spiller! Der flere av de franske stjernene skuffet, leverte Payet en eventyrlig forestilling på Stade de France og kronet det hele med en avgjørende scoring som kan vise seg å bli stående som EMs vakreste!

Eder, Italia
Voldsom energi. Effektivt samspill med makker Pellé. Skapte store problemer for et vaklende belgisk forsvar med smarte bevegelser og ett-touch pasninger. I en runde der de store profilene som Zlatan, Kane og Ronaldo ikke innfridde, går spissplassen til Italias nr 17.

Reserver:
Manuel Neuer, Tyskland
Chris Smalling, England
N´Golo Kanté, Frankrike
Emmanuele Giaccherini, Italia