Håndballtvillingenes skjebnedag: – Det blir brutalt

Tenk om din egen drøm går i oppfyllelse, samtidig som din egen søster får sin brutalt knust?

Om fire dager tar Thorir Hergeirsson ut sin 14-mannstropp til OL.

Mens alt tilsier at Sanna Solberg blir tatt ut på venstrekanten sammen med Camilla Herrem, kjemper tvillingsøster Silje Solberg en intens kamp mot to regjerende OL-mestere på keeperplass.

Hva om OL-drømmen går i oppfyllelse for én av tvillingsøstrene, på samme dag som den knuses for den andre?

– Det er ganske forferdelig, ja, sier Silje Solberg - keeperen - med et tappert smil når TV 2 møter jentene på landslagssamling i Portugal.

– Blir brutalt

Hun må danke ut Kathrine Lunde eller Kari Aalvik Grimsbø hvis hun skal få spille sitt første OL. Ingen enkel oppgave!

– Alle tre har gjort det veldig bra, og jeg syns egentlig alle fortjener å komme med, så det blir brutalt for den som blir vraket, erkjenner Tvis Holstebro-keeperen.

– Jeg syns Silje takler situasjonen veldig bra. Det er viktig å ha fokus på seg selv i en slik situasjon. Så får det bare bli opp til treneren til slutt, sier en støttende Sanna Solberg, som ikke tør føle seg helt trygg, selv.

– Begge har tøff konkurranse, men dersom Thorir tar med to venstrekanter, er jeg antageligvis nærmest. Men han kan finne på bare å ta med én også, og da står vi ganske likt.

– Blir tårer

25-åringene hadde et lite håp om å komme med til OL i London for fire år siden, men ble vraket. Nå byr den sjeldne sjansen seg igjen.

– Det har vært en drøm for oss å få spille OL siden 2012. Da tenkte vi at om fire år, da er det kanskje vår tid, forteller Silje.

Men hva om Thorir Hergeirsson bestemmer at det kun er én av søstrenes tur?

– Vi har ikke snakket sammen om det scenarioet, men det blir garantert noen tårer, spår Sanna.

– Skulle jeg være den som ikke kommer med, kommer jeg til å være veldig glad på Silje sine vegne, fordi det er utrolig stort om hun skulle klare det med den tøffe konkurransen hun har, men så må man få være skuffet selv også.

For selv om det ofte blir dobbel glede for landslagssøstrene, er det dobbelt så stor sjanse for skuffelse når 21 håndballjenter reduseres til 14 på søndag.

– Det vil sette en demper for gleden hvis én skulle komme med og ikke den andre, konstaterer keeper-tvillingen.

Tvillingdrømmen

På den andre siden: familien Solberg kan være dobbelt så lykkelig som andre håndballfamilier dersom begges OL-drøm skulle gå i oppfyllelse på søndag.

– Det blir noen tårer, da også, smiler Sanna, og det ser ut til at en OL-ild tennes i søstrene ved tanken.

– Det er det vi har drømt om siden vi var små. Om det skulle skje må vi finne på noe kult!