Pastor hyller massedrapet på homofile i Orlando

Både religiøse og ikke-religiøse er i sjokk etter pastorens hatske uttalelser som kom få timer etter massakren på nattklubben Pulse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Er du trist fordi 50 pedofile ble drept i dag? Nei – Jeg synes det er fantastisk! Det hjelper samfunnet. Jeg mener Orlando, Florida er et tryggere sted i kveld, nærmest jubler pastor Roger Jimenez fra prekestolen i menigheten sin.

– Fortjener å dø

Pastoren mener alle homofile er pedofile og fortjener å dø.

Prekenen ble holdt i Verity Babtist Church i Sacremento, California søndag morgen. Bare timer etter massakren på nattklubben Pulse fant sted.

Se deler av prekenen – og hva pastoren sier i møte med media øverst i saken

Tiraden til Jiminez forsetter. Han mener myndighetene bør ta ansvar for å drepe de han mener lever i synd.

– Hadde i levd i et rettferdig samfunn, hadde man samlet dem alle sammen og satt dem opp mot en vegg og skutt ut hjernene deres, tordner han i klippet publisert hos CBS Sacremento.

Får støtte av sine egne

I menigheten på 200 personer får den kontroversielle pastoren full støtte.

– Vi støtter ham 100 prosent. Han sier bare sannheten. Det er det som står i Bibelen, sier en av hans tilhengere til CNN.

Reaksjonene ellers er hovedsaklig sjokkartet.

Fordømmes av religiøse og ikke-religiøse

Sandrea Nelson, som kjemper for homofile og lesbiskes rettigheter sier det er denne type uttalelser som får mange til å ha vanskeligheter med å akseptere sin seksuelle legning.

– Slike uttalelser er veldig ødeleggende. Det får mange til å føle seg verdiløse, sier han.

Han får støtte av mange offentlige personer og religiøse ledere. Prestene Samuel Rodruques i fra New Season Church og lederen ved for det teologiske universitetet William Jessup, John Jackson, fordømmer uttalelsene til babtistpastoren.

«Vi står samlet i fordømmelsen av angrepene i Orlando. Vi fordømmer også de forkastelige uttalelsene til en pastor i Sacramento. Pastorens uttalelser representerer ikke den sanne kristne tro, og vi tar avstand fra slik hykleri» skriver de blant annet i uttalelsen.

Heftig debatt

facebooksiden til CBS Sacramento raser debatten. Noen hevder pastoren har helt rett, mens andre krever at myndighetene arresterer ham for å oppfordre til drap.

Ordføreren i Sacramento, Kevin Johnson, skriver i en melding på Twitter at de hatefulle kommentarene fra Jiminez ikke representerer kristne verdier, og at de heller ikke har noen plass i vårt samfunn.

YouTube tok bort opptaket av prekenen som var postet på menighetens YouTube-kanal. De anså den som hatefulle ytringer.