KONDOLERER: Prins William var tirsdag ved den amerikanske ambassaden i London for å underskrive kondolanseprotokollen etter skytetragedien i Orlando, Florida. I kjølvannet av massakren som krevde 49 menneskeliv, snakker tronarvingen om mobbingen mange homo- og transseksuelle opplever. FOTO: Pa Photos/NTB Scanpix. Faksimile: Attitude. 
KONDOLERER: Prins William var tirsdag ved den amerikanske ambassaden i London for å underskrive kondolanseprotokollen etter skytetragedien i Orlando, Florida. I kjølvannet av massakren som krevde 49 menneskeliv, snakker tronarvingen om mobbingen mange homo- og transseksuelle opplever. FOTO: Pa Photos/NTB Scanpix. Faksimile: Attitude.  Foto: Philip Toscano

Prins William på forsiden av homoblad

Tronarvingen pryder forsiden av homobladet «Attitude». – Ingen fortjener det hatet unge homofile opplever.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette avslørte hertugen av Cambridge under et besøk til den amerikanske ambassaden på tirsdag. Han var der for å underskrive i kondolanseprotokollen i kjølvannet av massakren hvor 49 personer mistet livet på homonattklubben Pulse natt til søndag, ifølge Daily Mail.

Attitude ble stiftet i 1994 og er Storbritannias største blad for homoseksuelle med et opplag på 60.000 i måneden.

Inviterte til palasset

Tronarvingen fronter juli-utgaven av bladet, der han blant annet snakker om mobbing av homoseksuelle.

– Det finnes ingen grunn for å mobbe noen på grunn av sin seksualitet og det er ingen som fortjener det hatet veldig mange unge har opplevd i sitt liv, uttaler han til bladet.

Prinsen oppfordret bladet til å ta med medlemmer av LGBT-miljøet til hans hjem, Kensington Palace, i mai. Han ønsket å høre mer om mobbingen unge homofile og transpersoner opplever.

– De unge homofile, lesbiske og transseksuelle jeg har møtt er virkelig modige som tør å snakke og gi håp til de som går igjennom mobbingen nå. Jeg oppfordrer alle som opplever mobbing på grunn av sin legning til å ta kontakt med en voksen, venn, lærer eller organisasjoner som jobber med dette. Du bør være stolt av den personen du er og du har ingenting å være skamfull over.