ETTERFORSKER: Politiet i Storbritannia og Portugal etterforsker nå hvorvidt det kan være en sammenheng mellom Madeleine McCann-forsvinningen og avdøde Sir Clement Freud. Foto: NTB scanpix.
ETTERFORSKER: Politiet i Storbritannia og Portugal etterforsker nå hvorvidt det kan være en sammenheng mellom Madeleine McCann-forsvinningen og avdøde Sir Clement Freud. Foto: NTB scanpix.

Sigmund Freuds barnebarn kobles til «Maddie»-forsvinning

Den avdøde britiske politikeren Sir Clement Freud kobles til Madeleine McCann-forsvinning. Han har en dyster fortid, og skal ha utført seksuelle overgrep mot barn i årevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble det lagt frem påstander om at den avdøde britiske politikeren Sir Clement Freud skal ha utført seksuelle overgrep mot barn over flere år.

Det var britiske The Telegraph som først omtalte saken.

I årevis skal politikeren, som er barnebarnet til Sigmund Freud, ha mishandlet en jente han selv oppdro.

Avslørt
Dette ble avslørt da jenta selv kontaktet media og fortalte om dette. Overgrepene skal ha funnet sted i store deler av hennes barndom.

I tillegg skal han ha voldtatt en jente da han var parlamentsmedlem. Jenta selv forteller at hun i tillegg ble seksuelt mishandlet som 11-åring av samme mann.

Nå kobles Freud inn i forsvinningen til Madelaine McCann.

Mistenkt
Sir Freud eide nemlig en større villa i den portugisiske byen Praia da Luz. Dette er da samme sted som McCann forsvant i 2007.

I ukene etter at McCann forsvant ble Freud venner med foreldrene hennes, Kate og Gerry, og besøkte dem flere ganger.

Ifølge britiske medier skal foreldrene nå være rystet over avsløringene rundt Freud.

Enken til Freud forklarer at hun er «svært lei seg og sjokkert» over påstandene mot ham som nå er kommet.

Hun beklager til ofrene.

Familien til Sir Clement Freud hevder at han ikke var i Potugal i det hele tatt da «Maddie» forsvant. De forteller også til The Telegraph at de ikke er blitt kontaktet av politiet som nå oppjusterer etterforskningen.

Forhistorien
McCann-forsvinningen er blant de mest kjente forsvinningene de siste ti årene. Siden 2007 har store politistyrker, frivillige og privatetterforskere forsøkt å finne Madeleine.

Det er brukt over ti millioner britiske pund, tilsvarende vel 125 millioner norske kroner, på en omfattende etterforskning, uten at man er kommet nærmere hva som skjedde med jenta.

Ikke alle er enige i at politiet har brukt så mye penger på leting etter jenta:

Den britiske journalisten og TV-stjernen, Katie Hopkins, uttalte dette tidligere i år:

– Kate og Gerry McCann fortjener ikke 11 millioner pund av våre penger til å lete etter Maddie eller forsøke å redde deres samvittighet og omdømme. Andre har større behov, sa Hopkins.

Det siste året har riktignok politiet trappet ned etterforskningen.

Endringen
I 2015 trappet Metropolitan-politiet ned antall etterforskere fra 29 til fire, og da varslet politietaten at de var i ferd med å runde av hele etterforskningen med mindre de dukker opp nye bevis.

Den mangeårige etterforskningen, kalt Operasjon Grange, var i ferd med å gå mot slutten fordi pengesekken var tom.

Men nå kan dette nye beviset føre til en oppjustering av etterforskere, og at saken kanskje får en endelig løsning.