SVÆRT DÅRLIG: Elleve måneder gamle Elijah har blitt alvorlig syk etter å ha blitt smittet av vannkopper. FOTO: Privat
SVÆRT DÅRLIG: Elleve måneder gamle Elijah har blitt alvorlig syk etter å ha blitt smittet av vannkopper. FOTO: Privat

Fortvilet mor advarer:

– Du er en idiot dersom du ikke vaksinerer barnet ditt

Kaylay Burke oppfordrer nå alle til å vaksinere barna sine etter at den lille gutten hennes ble alvorlig syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha opplevd enhvers mors mareritt, går australske Kaylay Burke nå ut med en sterk advarsel.

I starten av juni fikk sønnen hennes, Elijah, vannkopper. Han ble raskt dårlig, og tilstanden hans ble til slutt så ille at han måtte legges inn på sykehus, skriver Sunshine Coast Daily.

Ikke vaksinert

Ettersom Elijah bare er elleve måneder gammel, er han for ung til å få vaksine mot vannkopper. Kaylay har derfor blitt vitne til at sønnen fikk sår over hele kroppen og store smerter.

Som et resultat av fortvilelsen over å oppleve dette, trygler hun nå andre foreldre om å vaksinere barna sine mot vannkopper, slik at viruset ikke kan spre seg like lett.

– Tenk på risikoen du plasserer andre hjelpeløse barn i som er for unge, eller som faktisk ikke kan bli vaksinert, skriver moren i et innlegg på Facebook.

Sammen med innlegget har hun lagt ved bilder av sønnen, som viser hvor ille sykdommen har rammet den lille gutten.

Innlegget har til nå blitt delt over 87.000 ganger.

– Forferdelig smertefullt

Kaylay forteller at både hun selv og Elijahs storesøster, Kaliah (3), samtidig også har fått vannkopper. Kaliahs utslett på kroppen var derimot ikke i nærheten av like ille som Elijahs sår.

– Heldigvis er det ikke lenge siden Kaliah fikk vaksine. Hun har noen få prikker og sår, men er grei i formen.

Kaylay har selv opplevd det å få vannkopper som svært smertefullt.

– Jeg ville mye heller ha født uten smertestillende, skriver hun.

Mange skeptikere

Det har lenge vært en debatt rundt vaksinasjon av barn i Norge. På den ene siden står mange som støtter Kaylas resonnement og mener at jo flere som vaksinerer seg, jo mindre kan sykdommene spre seg. På den andre siden står personer som mener at det ikke er forsket godt nok på vaksinering, og er skeptiske til å injisere kjemikalier i barna sine.

Skuespiller Sølje Bergman har gått ut som en aktiv motstander av vaksinering. Han mener at grunnen til at en del barnesykdommer eksisterer, er fordi barna skal igjennom det.

– Jeg mener det ikke er forsket godt nok på konsekvensene av at små barn får 12 vaksiner. Jeg vet mye mindre om hva kjemikalier gjør med kroppen enn en naturlig sykdom gjør, sa Bergman til TV 2 i fjor.

Unicef Norge kjemper derimot for barns rett til vaksiner, og sier det uforståelig at foreldre ikke gir barna livsviktige vaksiner.

– Dette handler ikke bare om folks egne barn, men andre barns helse og hele vårt system. De som ikke vaksinerer barna er gratispassasjerer, og blir de for mange bryter systemet sammen, har kommunikasjonsjef i Unicef Norge, Merete Agerbak-Jensen, uttalt.