Menn som liker kaker er snille menn påstår Davy Wathne

Rullekake med bringebærfyll - en herlig start på sommeren. Davy gjester kjøkkenet til Wenche hvor han både gir deg og Wenche tips og triks til hvordan man får en perfekt rullekake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 100 g (1 dl) sukker
  • 75 g (ca 2 dl) hvetemel
  • 50 g potetmel (ca 2 ss)
  • ¼ ts bakepulver
  • Fyll: 2-3 dl fast bringebærsyltetøy
RULLEKAKE: Davys herlige sommerflørt. Foto: TV 2.
RULLEKAKE: Davys herlige sommerflørt. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre og bland lett om med en slikkepott.

Dekk et stekebrett med bakepapir og bre ut deigen i et rektangel ca 30 x40 cm.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 200 oC i 8-10 min, til den så vidt har stivnet.

Hvelv den stekte kaken over på et sukkerstrødd bakepapir og legg et kjøkkenhåndkle godt fuktet i kaldt vann over (bakepapiret kaken er stekt på skal være på).

Legg et kaldt stekebrett over.

Viktig at kaken holder seg myk før den skal fylles og rulles.

Når kaken er avkjølt 6-8 min, trekkes bakepapiret kaken er stekt på av.

Smør på fast syltetøy (ikke smør fyll helt ut på den siden som vender fra deg).

Rull kaken fast sammen fra langsiden som vender mot deg, pakk den inn i bakepapiret og la den avkjøles helt før den skjæres i skiver.

Server alene eller sammen med krem, vaniljekesam eller iskrem.

DAVYS RULLEKAKE: Lekene enkel å lage i følge Davy selv. Foto: TV 2.
DAVYS RULLEKAKE: Lekene enkel å lage i følge Davy selv. Foto: TV 2.