Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble kø på E6 sørover fra Gardermoen til Oslo i morgentimene onsdag på grunn av kortesjekjøring i forbindelse med at USAs utenriksminister John Kerry er på besøk i Norge. Han ankom onsdag morgen.

Riksvei 162 Schweigaards gate/Postterminalen til Nylandsveien ble stengt en periode onsdag morgen, som også førte til forsinkelser i Oslo.

Denne typen besøk medfører bevæpning av politiet, som vil være synlig i gatene i Oslo onsdag. Politiet får også bistand fra Forsvaret og benytter forsvarshelikopter i tillegg til politihelikopter som følger kortesjene.

Kerry er i landet blant annet for å delta på Oslo Forum og møte statsminister Erna Solberg.

Flere toppledere samles til det årlige Oslo Forum, hvor John Kerry holder innlegg i 11-tiden onsdag. Her deltar blant annet EUs utenrikssjef Federica Mogherini og Irans utenriksminister Jayad Zarif.

Deretter vil Kerry møte statsminister Erna Solberg til arbeidslunsj i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien. Noen av temaene de to skal diskutere, er borgerkrigen i Syria, kampen mot ekstremistgruppen IS, sikkerhet i nordområdene og forsvarssamarbeid mellom USA og Norge. (©NTB)