FUNNET DØD: Etter en omfattende leteaksjon ble den lille gutten funnet i Seven Seas Lagoon ved et av Disneys hotellanlegg utenfor Orlando. AFP PHOTO / Gregg NEWTON
FUNNET DØD: Etter en omfattende leteaksjon ble den lille gutten funnet i Seven Seas Lagoon ved et av Disneys hotellanlegg utenfor Orlando. AFP PHOTO / Gregg NEWTON Foto: Gregg Newton

Toåring funnet død etter å ha blitt tatt av alligator

Familien ble vitne til at gutten ble tatt av alligatoren. Faren hoppet i vannet og forsøkte å rive til seg sønnen, uten å lykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En alligator dro en to år gammel gutt ut i vannet ved en resort like ved Disney World i Orlando ved 21.30-tiden tirsdag kveld.

Gutten ble dratt ut i innsjøen Seven Seas Lagoon. Innsjøen ligger like ved Walt Disney World i Orlando. I dette området ligger flere luksushoteller som eies av Disney.

Flere utrykningskjøretøyer var på plass ved hotellet kort tid etter at nødmeldingen ble ringt inn, og et helikopter ble satt inn i søket.

Etter en omfattende leteaksjon ble toåringen funnet død like etter klokken 22 norsk tid onsdag kveld.

Ble øyenvitner til hendelsen

Selve angrepet skjedde på Disney's Grand Floridian Resort & Spa, ifølge politiet i Orange County.

Familien på fire – foreldre og to barn på to og fire år – bor i Nebraska og er på ferie i Florida. Familien slappet av nær Seven Seas Lagoon da hendelsen skjedde. Toåringen vasset i vannkanten da alligatoren gikk til angrep, sier sheriff Jerry Demings i Orange County.

Politiet opplyser at faren hoppet i vannet og prøvde å rive ungen vekk fra alligatoren, men ikke klarte det. Faren hadde skrapemerker på armene etter hendelsen.

Også moren hoppet uti vannet i et desperat forsøk på å få tak i sønnen.

Foreldrene slo alarm til en badevakt, som igjen varslet politiet. Alligatoren anslås til å ha vært mellom 1,5 og 2 meter lang. Svømming forbudt-skilt er satt opp i området på grunn av faren for alligatorer.

– Dette er Florida og det er ikke uvanlig at alligatorer oppholder seg i innsjøer, sier sheriff Demings.

Sjeldent angrep

Disney-talskvinne Jacquee Wahaler sier ifølge AP at alle på ferieanlegget er knust av det som har skjedd og at konsernet nå gjør det de kan for å hjelpe familien.

Sheriff Demings sier det ikke har skjedd noe lignende angrep ved innsjøen i nyere tid.

– Vi har ikke kjennskap til at noe lignende har skjedd før, sier han.

Tragisk

Den kunstige sjøen der angrepet fant sted, er koblet sammen med andre innsjøer via kanaler.

Det er svært sjeldent at mennesker blir angrepet av alligatorer.

Onsdag morgen amerikansk tid, før gutten ble funnet, fikk sheriff Demings spørsmål om hvordan familien har det.

– Tenk om din familie var rammet, hvordan ville du hatt det? Det er tragisk og hjerteskjærende.

GRAND FLORIDIAN RESORT AND SPA: Angrepet skjedde på stranden ved dette hotellet. Politiet kjenner ikke til at noe lignende har skjedd tidligere ved innsjøen. REUTERS/Charles W. Luzier/File Photo
GRAND FLORIDIAN RESORT AND SPA: Angrepet skjedde på stranden ved dette hotellet. Politiet kjenner ikke til at noe lignende har skjedd tidligere ved innsjøen. REUTERS/Charles W. Luzier/File Photo Foto: © Reuters Photographer / Reuter