Obama i strupen på Trump: 
– Slurv og løsmunnet prat!

Donald Trumps uttalelser om muslimer er i strid med amerikanske verdier og skader kampen mot ekstremisme, fastslår USAs president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i ferd med å se hvor den slags retorikk, slurv og løsmunnet prat om hvem det egentlig er vi kjemper mot, hvor det kan føre oss, sier Obama til pressen i Det hvite hus tirsdag.

Han mener Trumps uttalelser ikke representerer det «Amerika vi ønsker oss». Presidenten går også hardt ut mot den republikanske presidentkandidatens forslag om å forby utenlandske muslimer innreise til USA. Trump gjentok forslaget dagen etter massakren som kostet minst 49 menneskeliv på en homobar i Orlando.

Slike uttalelser gjør at amerikanske muslimer føler at myndighetene svikter dem, mener Obama. Han framholder at USA ikke blir noe tryggere dersom man behandler muslimer annerledes. Snarere vil det kunne gjøre landet mindre trygt ved å styrke en oppfatning blant IS-tilhengere om at Vesten hater muslimer.

– Vi har gjennom historien til tider handlet basert på frykt, noe vi siden angret på, sier presidenten.

Obama uttalte seg til pressen etter et møte med sine nasjonale sikkerhetsrådgivere om trusselen fra IS. Mannen som utførte angrepet i Orlando, var født i USA, og under massakren ringte han politiet og erklærte troskap til ekstremistgruppa. (©NTB)