Russiske casuals gikk til brutalt angrep på engelske supportere inne på stadion i Marseille. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Russiske casuals gikk til brutalt angrep på engelske supportere inne på stadion i Marseille. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis Foto: Thanassis Stavrakis

43 russiske hooligans pågrepet i Frankrike

Fransk politi pågrep tirsdag 43 russiske fotballsupportere i kjølvannet av bråket som oppsto før og etter EM-oppgjøret mellom England og Russland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske myndigheter hevder å ha bevis for at russiske tilhengere initierte voldelighetene som er de verste under et fotballmesterskap siden VM-sluttspillet i Frankrike i 1998.

Tidligere tirsdag opplyste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at det russiske laget vil bli sendt hjem fra EM dersom supporterne står bak ytterligere bråk i tiden som kommer. Russlands fotballforbund er også ilagt en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,4 millioner kroner.

– Vi vil respektere UEFAs avgjørelse. Hva annet kan vi gjøre? Sa Russlands idrettsminister Vitalij Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS etter at avgjørelsen var kjent.

Russiske og engelske fans barket sammen i Marseille både før og etter lørdagens storkamp. Også under oppgjøret var det slagsmål på tribunene.

Mandag møtte ti personer for en fransk domstol anklaget for å ha deltatt i bråket. Tre av disse ble dømt til fengselsstraffer på mellom én og tre måneder. (©NTB)