VOLDELIGE SAMMENSTØT: Blant de 40 skadde er 29 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, opplyser fransk politi.
 Foto: Philippe Wojazer / Reuters
VOLDELIGE SAMMENSTØT: Blant de 40 skadde er 29 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, opplyser fransk politi. Foto: Philippe Wojazer / Reuters Foto: Philippe Wojazer

40 skadet, 73 arrestert:

Streik, gatekamper og stengt Eiffeltårn i Paris

Minst 40 personer er skadd i voldsomme gatekamper i Paris under en stor protestmarsj mot det fagbevegelsen mener er en rasering av ansattes rettigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet melder om minst 40 skadde og 73 pågrepne etter at flere hundre maskerte demonstranter og opprørspoliti støtte sammen i gatene i den franske hovedstaden tirsdag ettermiddag.

Mens demonstrantene kastet gjenstander mot politiet, svarte politiet med tåregass. Bilder i sosiale medier viser veltede biler og hærverk på butikker. De viser også hvordan demonstranter løper inn i en bygning for å komme seg unna gatekampene.

Blant de skadde er 29 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, opplyser fransk politi.

Store mengder tåregass ble skutt ut mot demonstrantene. Foto:  / AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Store mengder tåregass ble skutt ut mot demonstrantene. Foto:  / AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Foto: Dominique Faget

Uroen brøt ut under en stor protestmarsj mot regjeringens omstridte arbeidslivsreform. Mange tusen fagforeningsmedlemmer er busset til Paris i forbindelse med marsjen, som blir arrangert av sju fagforbund og studentorganisasjoner.

Streiken førte tirsdag også til stans i kollektivtransporten, samtidig som det ble arrangert en rekke protestmarsjer rundt omkring i landet. Titusener av mennesker var ventet å delta.

Streiken satte også sitt preg på Frankrikes mest kjente turistattraksjon Eiffeltårnet, der turister møtte stengte dører ettersom de ansatte er blant de streikende. (©NTB)