Fra sykehuset forteller Angel Colon om den dramatiske natten på nattklubben Pulse. Foto: APTN
Fra sykehuset forteller Angel Colon om den dramatiske natten på nattklubben Pulse. Foto: APTN

Angel ble skutt inne på pulse:

– Han siktet på hodet mitt, men traff hånden. Jeg lå stille så han trodde jeg var død

På vei ut fra nattklubben ble Angel Colon skutt i foten og falt sammen på gulvet. Folk løp over ham, og da gjerningsmannen rettet våpenet mot ham, var han sikker på å dø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rullestol møtte Angel Colon pressen på sykehuset Orlando Regional Medical Center, hvor han har blitt behandlet siden søndagens terroraksjon på nattklubben.

Han forteller om en hyggelig kveld ute på byen, med dansing og drinker. Like etter klokken 02, natt til søndag, skulle Angel hjem. På vei ut hørte han skudd.

– Vi tok tak i hverandre og begynte å løpe. Jeg ble skutt tre ganger i foten og falt sammen, forteller han.

Flere ganger forsøkte han å reise seg, men foten ville ikke bære ham.

– Folk løp overalt. De løp over meg. Jeg kunne ikke gjøre noe, forteller han.

Følte seg trygg et øyeblikk

Mens han lå på gulvet hørte han skytingen og folks desperate rop om hjelp. På et tidspunkt gikk gjerningsmannen til et annet rom, hvor han fortsatte å skyte.

– Jeg følte meg litt trygg på dette tidspunktet. Etter som tiden gikk tenkte jeg det måtte være noen som klarte å overmanne han, forteller Angel.

Men gjerningsmannen, Omar Mateen (29), kom tilbake til stedet hvor Angel lå såret på gulvet.

– Han skjøt alle som lå på gulvet, for å forsikre seg om at de var døde, forteller Angel.

Spilte død

Han hørte skuddene komme nærmere stedet hvor han selv lå. Jenta som lå ved siden av ham, ble skutt. Angel var sikker på han var nestemann.

– Han siktet mot hodet mitt, men traff hånden. Han skjøt igjen og traff hoften. Jeg viste ingen reaksjon, jeg ville bare ligge helt stille, så han trodde jeg var død.

Ble dratt gjennom glassbiter og blod

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiets antiterrorstyrke inne i nattklubb-lokalet tre timer etter første skudd var avfyrt.

Angel forteller at en politimann kom bort til ham, forsikret seg om at han var i live før han begynte å dra ham ut av lokalet.

– Jeg er evig takknemlig for at politimannen fikk meg ut derfra. Men gulvet var dekket av glassbiter, og jeg ble kuttet opp på ryggen og beina. Jeg kjente ikke smerte, men jeg kjente blodet fra meg selv og fra de andre rundt meg, forteller han.

Tror dødstallet vil stige

Natt til søndag ble 49 mennesker drept og 53 såret da Omar Mateen angrep en nattklubb for homofile i Orlando i USA.

Legene som behandler ofrene for masseskytingen i Orlando i Florida, sier tilstanden fortsatt er kritisk for seks av de sårede.

En av legene sier at han vil bli overrasket hvis ikke dødstallet stiger.

Sykehuspersonalet omtaler massakren som «den største katastrofen vi sannsynligvis kunne ha forestilt oss».

Michael Cheatham ved Orlando Regional Medical Center sier sykehuset måtte utvide fra to operasjonssaler til seks i løpet av 30 til 60 minutter for å ta unna strømmen av pasienter.