I 2015 kom en 17 år gammel Bakery Jatta til Tyskland.

Han hadde flyktet fra hjemlandet Gambia, gjennom Sahara, over Middelhavet og gjennom Italia, før han endte opp i Nord-Tyskland.

– Utsatte meg selv for farer
– Jeg har vokst opp uten foreldre. Det var veldig vanskelige forhold for meg i Afrika, og jeg visste at det var en vanskelig og farlig fluktrute jeg måtte ta dersom jeg skulle ha en sjanse til å få den fremtiden jeg ønsket. Jeg utsatte meg selv for mange farer og det var en tøff tid, men nå vil jeg bare se fremover, forteller han til HSV.de.

Han ble sendt til Lothar Kannenberg-akademiet, der de fort så at gutten hadde talent for fotball.

Jatta kunne fortelle at han aldri hadde spilt organisert fotball for noe lag, før han kom til Tyskland, men hadde lært det han kunne ved å spille i gatene i hjemlandet.

Til HSV
Ryktene om unggutten spredte seg fort, og storklubber som Schalke 04, Werder Bremen og Hamburger SV viste alle interesse.

Men Jatta kunne ikke signere for noen klubb før han fylte 18 år 6. juni i år. Men han ga sitt ja til HSV.

– Det er irriterende at det ikke var mulig å gjennomføre dette før han fylte 18. Vi kunne likt å ha ham hos oss de tre siste månedene, sa HSV-trener Bruno Labbadia til Bild i mai.

– Jeg er veldig, veldig lykkelig
Men nå har HSV sikret seg unggutten.

En uke etter at han fylte 18 år har han signert en proffkontrakt med bundesligaklubben.

– Jeg er veldig, veldig lykkelig. Det er en fantastisk følelse og det blir en stor utfordring å spille for en så stor klubb som HSV, forteller han.

27. juni er han med når Labbadia samler A-stallen sin til oppkjøring for neste sesong.