Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronald Koeman er Evertons nye manager. Det bekreftet klubben tirsdag.

– Jeg er henrykt over å bli Everton-manager. Jeg tror på klubben, på laget og vår evne til å oppnå store ting i fremtiden, sier Koeman til klubbens hjemmeside.

– Everton er en klubb med en flott historie og store ambisjoner, og det er med stolthet at jeg blir en del av det, fortsetter den nye manageren.

Koeman tar over etter Roberto Martinez. 53-åringen kommer fra managerjobben i Southampton. Nå tar han altså turen litt lenger nordover til Everton. Koeman har signert på en treårskontrakt.

Får mer handlefrihet i Everton
Ifølge Daily Mail skal grunnen til at Koeman tar over Everton være at han mer handlefrihet på overgangsmarkedet.

Nederlenderen hadde opprinnelig et år igjen av kontrakten. Everton må derfor betale 3,5 millioner pund for å kjøpe Koeman fri fra kontrakten.

I Southampton ledet nederlenderen klubben til en imponerende sjuendeplass i den første sesongen, før han fulgte opp med en sjetteplass forrige sesong.

Navn som Frank De Boer, Manuel Pellegrini, Unai Emery og tidligere Everton-trener David Moyes har vært linket til jobben.

Vunnet ligaen i Nederland
Den 53 år gamle nederlenderen begynte trenerkarrieren som assistent for Nederland og Barcelona før han hadde hovedansvaret for Vitesse og Ajax.

Deretter trente han i tur og orden klubber som Benfica, PSV, Valencia, AZ og Feyenoord.

I 2014 tok han over Southampton etter Mauricio Pochettino. Som trener har Koeman vunnet blant annet Eredivisie to ganger med Ajax og én gang med PSV.