Imran (29) reddet flere titalls mennesker under massakren: – Jeg tenkte det var mitt eneste valg

Imran Yousef jobbet som dørvakt på nattklubben Pulse i Orlando da terroristen kom inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Imran Yousef var i ferd med å gå ut døren til personalinngangen på nattklubben Pulse i det massedrapsmannen Omar Seddique Mateen (29) tok seg inn.

– Først hørte jeg tre, fire skudd. Alle stivnet til. Jeg sto på bakrommet og så folk begynte å strømme inn. Det var stappfult, sier Yousef til amerikanske CBS.

Se intervjuet øverst!

Yousef skrek til de som sto nærmest personalinngangen at de måtte åpne døren, men de var paralysert av skrekk. Han kløv til slutt over menneskemengden for å åpne døren selv.

– Jeg tenkte det var mitt eneste valg. Enten kunne vi alle bli der og bli skutt, eller så kunne jeg ta sjansen å bli skutt selv, men redde de andre, sier Yousuf.

60 til 70 mennesker strømmet ut døren, anslår Yousuf.

Reporter Mark Strassman påpeker at handlingene hans har reddet mange mennesker, men det er ikke noe Yousuf klarer å ta inn over seg.

– Jeg skulle ønske jeg kunne reddet mange flere, for å være ærlig. Det er mange som er døde. Det er mange som er døde sier han, mens han kjemper mot gråten.

Omar Seddique Mateen drepte 49 mennesker i et drama som pågikk i tre skrekkfulle timer på nattklubben, før politiet tok seg inn og drepte Mateen.