GI BLOD: Det gikk litt for fort i svingene da kriteriene for å bli blodgiver skulle publiseres. Foto: Skjermdump
GI BLOD: Det gikk litt for fort i svingene da kriteriene for å bli blodgiver skulle publiseres. Foto: Skjermdump

Her gikk det galt for blodbanken

Ser du hva som gikk galt her?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skrivefeil, eller skriveleifer, dukker opp hos de aller fleste av oss fra tid til annen. Mediene er heller ikke noe hederlig unntak, og vi er klar over at vi kaster stein i glasshus nå. For heller ikke vi i TV 2 er skånet fra at fingrene ikke alltid treffer de riktige tastene i løpet av arbeidsdagen.

På sidene til Oslo universitetssykehus om blodgivning, dukket det opp en fiffig liten skrivefeil. I den ene setningen som nok burde blitt dobbeltsjekket, var det en feil som tydeligvis gikk alle hus forbi.

«Skrifelig og muntelig»

For under kriteriene for å bli blodgiver, står det først at «hovedregelen er at alle friske mennesker mellom 18-60 år kan gi blod». Det kan også gjøres unntak for nye blodgivere opptil 65 år.

Deretter står det at «blodgivere må veie over 50 kg», før det står at blodgivere må «beherske norsk skrifelig og muntelig».

Nesten der altså, men ikke helt.

For som årvåkne lesere kanskje har oppdaget, heter det «beherske norsk skriftlig og muntlig».

En halv liter kan redde tre liv

Det er likevel viktig å gi blod, og Blodbanken trenger alltid nye blodgivere. En halv liter kan ifølge Røde Kors redde inntil tre liv, og hittil i denne måneden har over 700 nye blodgivere meldt seg på Røde Kors-siden Giblod.no.

For å redde liv, slik blodgivere gjør, kan du gå på GiBlod.no for å registrere deg som blodgiver. Og tirsdag er det verdens blodgiverdag!

Kommunikasjonsavdelingen ved Oslo universitetssykehus ønsker ikke å kommentere saken til TV 2.