Spillerbørs: – Finnes det en bedre midtstopper i Europa?

Mannen bak den utrolige målgivende pasningen fikk en ni'er på børsen. Sjekk Simen Stamsø Møllers spillerbørs!

Italia imponerte stort og slo forhåndsfavoritt Belgia 2-0 mandag kveld.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var ikke et sekund i tvil om hvem som var banens gigant.

Han gir forsvarsspiller Leonardo Bonucci en ni'er på børsen.

Her er Simen Stamsø Møllers spillerbørs:

Belgia:

Thibaut Courtois 7

– Kan absolutt ikke lastes som for målene. Ellers sto Chelsea-keeperen i mot gode avslutninger, spesielt headingen til Pellè og kanonkula til Immobile. Belgias beste.

Laurent Ciman 4

– Gjorde en ok forsvarsjobb, men kunne avverget det noe enkle 1-0-målet. Jeg er heller ikke overbevist av verken ballbehandlinga eller pasningene. Laget har et backproblem.

Toby Alderweireld 5

– Skal ta del av skylden for 1-0-målet. Kan være så god han vil med ballen, men en forsvarsspiller skal først og fremst forsvare sitt eget mål. Ellers ingen store feil.

Thomas Vermaelen 5

– Måtte reddes av medspillere ved et par anledninger, men hadde lite å stille opp med mot Pellè i lufta og Éder langs bakken.

Jan Vertonghen 5

– Prøvde jo så godt han kunne i en rolle som ikke kler ham. Sammen med Alderweireld er han en strålende midtstopper, men som back begrenses han til det middelmådige.

Axel Witsel 5

– Kamp helt på det jevne. Traff stort sett på enkle pasninger, men satt absolutt ikke med nøkkelen til å dirke opp forsvaret til Italia.

Radja Nainggolan 4

– Dette var blodfattige saker fra en som vanligvis representer energi. Lignende feilpasninger som i den fryktelige kampen mot Norge. Ser sliten ut.

Marouane Fellaini 5

– Bruksområdet til Manchester United-spilleren er fint lite når han matches i duellene av sterke italienere. Ingen håpløs kamp, men langt fram dominerende. Oser ikke energi han heller.

Eden Hazard 6

– Mye vilje, men kapteinen fikk heller ikke utrettet saker vi vet han har inne. Så utrolig mye nesten. Blir ekstremt viktig i de neste kampene.

Kevin De Bruyne 6

– Fra det begredelige til det smågeniale, men alt i alt ikke mer enn godkjent.

Romelu Lukaku 5

Stakkars mann. Med konstant oppsyn av og kroppskontakt med spesielt Bonucci fikk han ikke utrettet stort. Da sjansen kom ble det bom alene med Buffon. Skal ha honnør for at han ikke mistet motet fullstening.

Italia:

Gianluigi Buffon 6

– Ikke spesielt mye å gjøre, men sedvanlig trygg i feltet og på langskuddet til Nainggolan. Har noen hasardiøse igangsettinger fra tid til annen.

Andrea Barzagli 5

– Ikke hans beste kamp. Uvant å se han såpass vimsete i posisjoneringen. I tillegg mistet han markeringa på Origi, som først headet over fra syv meter og så bommet på ballen fra fem.

Leonardo Bonucci 9 BB

– Finnes det en bedre midtstopper i Europa? Mesterlig til å lese spillet, knallhard i duellene med store Lukaku og i tillegg strålende med ballen. Assisten til Giaccherini er kunst.

Giorgio Chiellini 8

– You shall not pass. Ga nok en gang oppofrende forsvarsspill et erkeitaliensk ansikt. En del rart med ballen, men umulig å bryne seg på.

Antonio Candreva 7

– Strålende kamp av Lazio-spilleren. Viste fram voldsom løpsstyrke, ble ikke avslørt defensivt og gang på gang viste han lekre tekniske detaljer. Den målgivende pasningen til Pellè var vidunderlig.

Marco Parolo 6

– Stødig og god kamp, men definitivt bedre med ballen enn uten den.

Daniele De Rossi 6

– Har hatt en nedadgående kurve de siste årene, men i kveld var Roma-spillerens taktiske kløkt viktig. Styrte midtbanen defensivt

Emmanuele Giaccherini 7

Herlig energi framover og bakover. Vakker ballbehandling da han satte inn 1-0, og vital blokkering da han fulgte De Bruyne helt inn på ti meter.

Matteo Darmian 4

– Ikke imponerende av United-backen. Veldig mye slurv. Ble tatt av til fordel for kloningen De Sciglio, og plassen hans er nå i fare.

Éder 6

– Veldig god jobb og et par strålende pasninger og flikker. Dessverre bommet han også ofte og så nesten overtent ut.

Graziano Pellè 7

– Veldig viktig mann for Italia. Robust oppspillspunkt med god ballkontroll. Gjorde grovjobben sammen med makker Éder, og fikk sin fortjente scoring på overtid.