Slaget om Falluja fortsetter. Her er irakiske styrker i en forstad til byen. Foto: REUTERS/Alaa Al-Marjani
Slaget om Falluja fortsetter. Her er irakiske styrker i en forstad til byen. Foto: REUTERS/Alaa Al-Marjani Foto: Alaa Al-marjani

– Over 500 IS-terrorister tatt av irakiske styrker i Falluja

Medlemmer av IS forsøker å flykte fra Falluja ved å blande seg med sivile flyktninger, ifølge irakiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har pågrepet 546 mistenkte terrorister som hadde flyktet ved å skjule seg blant fordrevne familier de siste to ukene, sier Anbar-provinsens politisjef Hadi Rzayej.

Ifølge politisjefen brukte mange av de antatte IS-medlemmene falske identitetspapirer. Når de sivile flyktningene når fram til regjeringsstyrkene, blir tenåringsgutter og voksne menn skilt fra de øvrige og sjekket separat. Noen får gå etter noen timer, mens andre blir grundig avhørt.

Fram til forrige uke var det antatt at 50.000 sivile var fanget i kjernen av den IS-kontrollerte byen. Lørdag åpnet den irakiske hæren en korridor sørvest for byen som har gjort det mulig for tusenvis av sivile å flykte.

Mer enn 7.000 personer har tatt seg ut av byen denne veien de siste dagene, opplyser FN-representanten Lise Grande. Hun sier at de åtte leirene som er satt opp for å ta imot flyktninger utenfor byen, nå er fulle, og at forholdene inne i byen er verre enn antatt, med utstrakt matmangel.

– Folkene som kommer ut av Falluja, har mistet alt. De flykter uten noe som helst, sier hun. (©NTB)