Linn-Kristin Riegelhuth Koren kjemper for en OL-plass.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Linn-Kristin Riegelhuth Koren kjemper for en OL-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Supermamma Linka kjemper om OL-plass

Landslagsstjernen gikk rett fra fødsel til OL-oppkjøring. – Det er en seier allerede.

ALGARVE (TV 2): Fem måneder er gått siden Linn-Kristin Riegelhuth Koren og ektemannen Einar Riegelhuth Koren ble foreldre for første gang. Like lang tid har gått siden håndballjentenes smilende høyrekant bestemte seg for at hun kunne komme tilbake på det aller høyeste nivået, og kjempe om en plass på OL-laget til regjerende mester Norge.

– Det er en seier allerede. Jeg har vist at det er mulig. Det er feil å skryte av seg selv, men jeg er veldig stolt av jobben jeg har lagt ned, sier Linka når TV 2 møter henne på treningsleir i Portugal.

– Drømmen og målet har hele tiden vært å rekke OL, men alle som har fått barn vet at det er mye man ikke kan forestille seg. Det har vært beinhard jobbing og utallige treningstimer, og jeg innså etter hvert at det kunne gå. Nå er formen omtrent der den var før graviditeten, hevder Larvik-spilleren.

– Jeg er tilbake!

Men klokken tikker. Hun har seks dager igjen på å bevise landslagsledelsen at kroppen er tilbake i toppform.

– Jeg tenker ikke fremover. Jeg er her i dag, og fokuserer på å legge et optimalt treningsgrunnlag. Så får søndagen og OL-uttaket bare komme.

31-åringen kjemper mot de regjerende verdensmesterne Stine Skogrand og Amanda Kurtovic, samt landslagsdebutanten og årets høyrekant i Grundigligaen, Marit Jacobsen, om det som mest sannsynlig blir to høyrekantplasser i OL.

– Jeg føler jeg er god nok til å få en plass på laget, og at jeg har noe å bidra med. Det er utrolig deilig å vite at man er tilbake, forteller Linka, der hun sitter i idylliske omgivelser på spillerhotellet.

Et familieprosjekt

Innenfor en av terrassene sitter ektemannen og passer datteren.

Det hadde nemlig vært umulig for den rutinerte landslagsspilleren å kombinere tilværelsen som nybakt mor med kampen om en OL-plass, uten tilrettelegging, både fra familie og Håndballforbundet.

– Hun bare er fem måneder gammel, så jeg har fortsatt amming på programmet. Da er det optimalt å ha med Einar, som kan avlaste når jeg må trene. Jeg tror han koser seg med å ha pappapermisjon, og er utrolig flink til å tilrettelegge for meg, skryter fru Riegelhuth Koren, som også er takknemlig for at landslagsledelsen viser engasjement for å få henne OL-klar.

– Forbundet har vært fantastiske og gitt meg muligheten til å ha med familien. Så lenge det ikke er til hinder for mine prestasjoner og for hele gruppa, er det helt fantastisk.

Og skulle det vise seg å være forgjeves – skulle OL-plassen ryke, angrer ikke Linka på noe.

– Einar og jeg føler ikke ar vi har ofret noe som helst. Vi har fått mer enn vi hadde. Jeg sitter her nå, etter fødsel og før uttaket, og er ganske stolt.